Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Saygıdeğerlik Nasıl Yazılır? TDK ile Saygıdeğerlik Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SAYGIDEĞERLİK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Saygıdeğerlik kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Saygıdeğerlik nasıl yazılır? İşte, Saygıdeğerlik kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SAYGIDEĞERLİK DOĞRU YAZILIŞI

        saygıdeğerlik

        SAYGIDEĞERLİK KELİMESİNİN ANLAMI

        Saygıdeğer olma durumu; muhteremlik. Saygıdeğerlik, insanların birbirlerine gösterdikleri saygı ve saygınlık gibi nitelikleri ifade eden bir kavramdır. Genellikle bir kişiye veya kuruma, kendisine veya konumuna duyulan özenle ve takdirle yaklaşılan bir saygı şeklidir. Bu günlerde, kişilerin birbirlerini saygıyla karşılamalarının veya kurumun itibarının yükseltilmesi için kullanılan bir kavram olarak görülüyor. Kişiler arasında saygıdeğerlik, karşı tarafın kalitesini, cömertliğini, çalışkanlığını, veya bilgi ve beceriyi ön planda tutarak diğer insanlara yaklaşma şeklidir. Bu yaklaşım biçimi, insanlar arasındaki ilişkileri daha da güçlendirerek, aradaki güveni arttırır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Saygıdeğerlik aynı zamanda, herkesin hakları ve sorumlulukları gibi konularda eşit olarak kabul edilmesini sağlar.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • saygı değerlik