Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Selülozlu Nasıl Yazılır? TDK ile Selülozlu Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SELÜLOZLU NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Selülozlu kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Selülozlu nasıl yazılır? İşte, Selülozlu kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SELÜLOZLU DOĞRU YAZILIŞI

        selülozlu

        SELÜLOZLU KELİMESİNİN ANLAMI

        “Selülozlu” kelimesinin doğru yazılışı “selülozludur”. Selülozlu kelimesi, kökeni itibarıyla Türkçe bir kelime değildir. İngilizcede “cellulose” şeklinde kullanılan bu kelime, Latince “cellula” kelimesinden türetilmiştir. “Cellula” kelimesi ise Latince dilinde “hücre” anlamına gelmektedir. Türkçe dili içinde “selülozlu” kelimesi, özellikle kimya ve tekstil alanlarında kullanılmaktadır. Selüloz, bitkisel kaynaklı bir polisakkarittir ve bitki hücrelerinin hücre duvarlarında bulunur. Selülozlu ifadesi, selüloz içeren, selüloz ile işlenmiş veya selülozun yanında kullanıldığı bir nesneyi veya malzemeyi ifade etmek için kullanılır. Örneğin, “selülozlu kağıt” ifadesi, kağıt üretiminde selülozun kullanıldığını ifade eder. Aynı şekilde, “selülozlu kumaş” ifadesi de kumaşın üretiminde selülozun kullanıldığını belirtir. Selülozlu malzemeler, genellikle dayanıklı, yanmayan, çevre dostu ve geri dönüşümlü özellikleri nedeniyle tercih edilir. Bu nedenle, tekstil endüstrisinde selülozlu malzemelerin kullanımı oldukça yaygındır. Bu bilgiler doğrultusunda, selülozlu kelimesi, Türkçe dili içinde özellikle endüstriyel ve bilimsel alanlarda tanımlayıcı olarak kullanılan bir kavramdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • selulozlu