Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Semptom Nasıl Yazılır? TDK ile Semptom Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SEMPTOM NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Semptom kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Semptom nasıl yazılır? İşte, Semptom kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SEMPTOM DOĞRU YAZILIŞI

        semptom

        SEMPTOM KELİMESİNİN ANLAMI

        Belirti olarak tanımlanabilecek semptom, hastalıkların veya vücutta meydana gelen bozuklukların kişide oluşturduğu kendini hissettiren durumları ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Semptomlar, hastalıkların diğer belirtilerine kıyasla en önemli olanıdır. Genellikle kişinin kendi üzerinde oluşturduğu hislere dayanan bir durum olarak tarif edilir. Semptomlar genellikle vücudun belirli bir bölgesinde oluştuğu için, hasta kişinin, doktorunun veya diğer kişilerin dikkatini çeker. Bu belirtilerden hastalığın nedenleri, türleri ve tedavileri hakkında önemli bilgiler edinilebilir. Semptomların doğru tespiti ve tanımlaması, kişinin sağlık durumu ile ilgili olarak hayati önem taşır. Bunun sebebi, belirtilerin doğru yorumlanarak hastalığın tespit edilmesi, tedavisi ve hastaya uygun bir yaşam tarzının önerilmesidir. Semptomların büyük çoğunluğu bedensel belirtilerden oluşur. Bunlar, fiziksel bulgular olarak tarif edilebilir. Bu bulgular arasında; ateş, nefes darlığı, kusma, ishal, baş dönmesi, kas isteksizliği, halsizlik, gözaltı morlukları gibi durumlar yer almaktadır. Mental semptomlar ise, kaygı, depresyon, düşük özgüven, konsantrasyon bozuklukları, ruhsuzluk gibi duygusal ve düşünsel durumları içerir. Bu kelime genellikle semptom şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı semptom şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Semptomlar, hastalıkların teşhisi ve tedavisi için önemli bir rol oynarlar.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • semptom