Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sınaat Nasıl Yazılır? TDK ile Sınaat Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SINAAT NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sınaat kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sınaat nasıl yazılır? İşte, Sınaat kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SINAAT DOĞRU YAZILIŞI

        sınaat

        SINAAT KELİMESİNİN ANLAMI

        Zanaat demektir. Türkiye’de ve dünyanın diğer bölgelerinde çeşitli zamanlarda kullanılan zanaat; uzun bir süreçte öğrenilmiş ve geliştirilmiş olan el sanatlarını kapsar. Zanaat dediğimiz el sanatlarında, üretim süreci içinde geleneksel birikimin özgün ve has ürünlerin üretimini sağlaması önemli bir unsurdur. Zanaat sözcüğü Arapça’daki "san'a" sözcüğünden gelir. San'a kelimesi bireysel olarak veya toplu olarak üretim için kullanılan tekniklerin kullanımını içerir. Zanaat uygulamaları teknik ve ticari kabiliyetlerin eseridir. Zanaat için temel özelliklerin başlıcaları özgünlük, el işçiliği, tecrübe ve teknik becerinin kullanımıdır. Zanaat; el işçiliği kullanılarak el emeği ile hazırlanan ürünlerin üretiminde kullanılan bir üretim tekniğidir. Zanaat; özgün tasarımlar, farklı malzemeler ve teknikler kullanarak üretilen el yapımı ürünleri de kapsar. Zanaat; sanatta, mühendislerde, doktorlarda veya müzisyenlerde genellikle kullanılan kalıp tekniklerinden farklı olarak, alanında uzmanlaşmış olan üreticilere veya el işçilerine güvenilir. Zanaat; sahip olduğu tecrübe ile güvenilir kalite ürünler üretmek için kullanılan ticari bir sanat formudur. Zanaat; el yapımı ürünlerin üretiminde kullanılan bir tekniktir ve uzun bir süreçte öğrenilmiş ve geliştirilmiş olan el sanatlarını kapsar. 

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sınağat