Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Slovakça Nasıl Yazılır? TDK ile Slovakça Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SLOVAKÇA NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Slovakça kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Slovakça nasıl yazılır? İşte, Slovakça kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SLOVAKÇA DOĞRU YAZILIŞI

        slovakça

        SLOVAKÇA KELİMESİNİN ANLAMI

        “Slovakça” kelimesinin doğru yazılışı, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından kabul edilen standart Türkçe yazımıdır. Bu kelimenin etimolojik kökeni, Slovakya’nın milli dilinin adı olan “slovenčina” kelimesine dayanmaktadır. Türkçe’de kullanımı ise Slovakya’nın resmi dilini ve bu dile ait her şeyi ifade etmek için kullanılır. Slovakça, Batı Slav dilleri grubuna ait bir dildir ve Avrupa’nın Orta Avrupa bölgesinde yer alan Slovakya’da konuşulmaktadır. Slovakça, Çekçe ile birlikte en yakın akraba dillerden biridir ve iki dil arasında anlaşılabilirlik seviyesi yüksektir. Ayrıca, Slovakça Polonya, Macaristan, Ukrayna, Romanya ve Sırbistan gibi diğer ülkelerde yaşayan Slovak azınlıklar tarafından da konuşulmaktadır. Türkçe'de Slovakça, diplomatik ilişkiler, ticaret, turizm ve kültürel alışveriş gibi çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesiyle birlikte Slovakça öğrenmek ve kullanmak Türk vatandaşları arasında da popülerlik kazanmıştır. Türkçe’de Slovakça kelimeler için genellikle Slovakça kelimenin Türk alfabesine uygun haliyle transkripsiyon kullanılmaktadır. Slovakça kelimesi genellikle dil öğrenme, tercüme, akademik çalışmalar ve turizm gibi alanlarda kullanım bulmaktadır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • slovakça
        • sılovakça