Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Snobizm Nasıl Yazılır? TDK ile Snobizm Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SNOBİZM NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Snobizm kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Snobizm nasıl yazılır? İşte, Snobizm kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SNOBİZM DOĞRU YAZILIŞI

        snobizm

        SNOBİZM KELİMESİNİN ANLAMI

        Snobizm , kültürden, aileden, statüden kaynaklanan ortaya çıkan hakimiyet kompleksi olarak tanımlanmaktadır. Snobizm , üst sınıf kültürünün ya da kökeninin geri kalanlardan farklı olduğunu inanarak öne çıkma ve diğerlerini dışlamaya yönelik çalışmaları ifade etmektedir. Snobizm genellikle toplumda eşitsizlikler oluşturmaktadır. Bu eşitsizlikler özellikle sosyal statü ve maddi durum arasında hayatın çeşitli alanlarında kendini göstermektedir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Snobizm, insanların ötekilere karşı saf duygular göstermesine neden olurken, bu davranışlar bir kişinin kendi konumunu diğerlerinden daha üstün gösterme arzusunu ifade etmektedir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • snobizim