Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Snop Nasıl Yazılır? TDK ile Snop Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SNOP NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Snop kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Snop nasıl yazılır? İşte, Snop kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SNOP DOĞRU YAZILIŞI

        snop

        SNOP KELİMESİNİN ANLAMI

        Züppe anlamına gelir. Giyinişte, söz söyleyişte, dilde, düşünüşte toplumun gülünç ve aykırı saydığı yapmacıklıklara ve aşırılıklara kaçan; didon (I):Seçkin görünmek için, bazı çevrelerdeki düşünceleri benimseyen, hayranlık duyan ve onlar gibi davranmaya özenen anlamına gelir. Bu kelime genellikle sınop şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı snop şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Tuhaf, snop bir muhit içine düştüm, diyordu.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sınop