Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Stabil Nasıl Yazılır? TDK ile Stabil Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        STABİL NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Stabil kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Stabil nasıl yazılır? İşte, Stabil kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        STABİL DOĞRU YAZILIŞI

        stabil

        STABİL KELİMESİNİN ANLAMI

        Stabil; tam olma, kararlılık, dayanıklılık ve sağlamlık gibi anlamlarıyla kullanılan bir sözcüktür. Temel anlamı itibariyle “sabit olan, değişmeyen, kaybolmaz veya bozulmaz olan” anlamlarına gelmektedir. Stabil kelimesi, çoğu zaman sözlük anlamı ile birlikte kullanılmaktadır; ancak çeşitli durum ve konularda da kullanım alanları vardır. Örneğin; ekonomide, "Stabil fiyatlar" olarak kullanılan sözcük, ekonominin sürekli ve uzun süreli bir şekilde kararlı, dengeli ve istikrarlı bir şekilde çalışmasını ifade eder. Tıp alanında ise; "Stabil vücut" terimi, bir insanın sağlıklı olmasını, vücudun kendi iç sistemleri arasındaki dengenin mükemmel bir şekilde sağlanmasını ve vücuttan herhangi bir hastalık etkisinin olmamasını ifade eder. Bu kelime genellikle sıtabil şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı stabil şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sıtabil