Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Steril Nasıl Yazılır? TDK ile Steril Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        STERİL NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Steril kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Steril nasıl yazılır? İşte, Steril kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        STERİL DOĞRU YAZILIŞI

        steril

        STERİL KELİMESİNİN ANLAMI

        Steril, mikrobiyolojide kullanılan ve hiçbir mikroorganizmanın üremesini engelleyen, çok temiz bir ortam anlamına gelen bir sözcüktür. Sterilizasyon, sağlık alanları ve üretim sanayiinde önemli bir önlemdir. Steril ortamlar, izolasyon ve temizlik için gerekli olan bir ön koşuldur. İçindeki bakteri, küf ve mantarların üremesini önlemek için, çoğunlukla düşük basınca veya yüksek sıcaklığa maruz kalarak yapılan bu işlem son derece önemlidir. Tıbbi ve gıda ürünlerinin üretim sürecinde, özellikle aseptik ve steril ortamların oluşturulması sağlıklı ürünlerin üretilmesi için önemlidir. Pasteurizasyon veya mikroorganizmaların üremesinin önlenmesi için kullanılan diğer işlemler de steril ortamların oluşturulmasında önemli roller oynamaktadır. Steril ortamların, hasta bakımı için kullanılan tıbbi malzemelerin üretiminde de önemli bir işlevi vardır. Ayrıca, aletler, giysiler, gıda ve su arındırma ortamlarında da steril ortamların oluşturulması gereklidir. Bu kelime genellikle siteril şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı steril şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Sterilizasyon işlemleri, mikroorganizmaların üremesini önlemek için uygun malzemelerin ve işlemlerin kullanılmasıyla gerçekleştirilebilir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • siteril