Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Stopaj Nasıl Yazılır? TDK ile Stopaj Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        STOPAJ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Stopaj kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Stopaj nasıl yazılır? İşte, Stopaj kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        STOPAJ DOĞRU YAZILIŞI

        stopaj

        STOPAJ KELİMESİNİN ANLAMI

        Kelime “stopaj” Türkçe’de “vergi çekiminden pay alma” anlamına gelmektedir. Stopaj, kazançların vergi veya diğer türleri tarafından tahsil edilerek vergi çekimlerine katılmak istemeyen kişilerin vergileri ödemelerinin önlenmesi amacıyla uygulanan bir yöntemdir. Genellikle, çok gelir sahibi kişilerstopaja tabi tutulurlar ve hizmet ve ürün satın alımlarından, maaşlarından veya karından alınan ödemelerden düşülen vergi, çalışanlar için olduğu kadar çalışanlardan bağımsız olarak da stopaja tabi tutulabilir. Stopaj ne zaman kullanılır, genellikle ülkenin mevcut vergi kurallarına bağlıdır. Stopaj kurumları vergi ödemekten kaçınmak isteyenlerin izlenmesini ve ödemelerini denetlemek amacıyla vergi dairesi tarafından kurulmuştur. Bu kelime genellikle sıtopaj şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı stopaj şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sıtopaj