Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Storlu Nasıl Yazılır? TDK ile Storlu Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        STORLU NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Storlu kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Storlu nasıl yazılır? İşte, Storlu kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        STORLU DOĞRU YAZILIŞI

        storlu

        STORLU KELİMESİNİN ANLAMI

        Storlu, sıvılaşmış bitkisel yağların yağlı tohumlarından üretilen ve geçmişten günümüze kadar çok eski bir tür yağdır. Storlu, peynir, zeytinyağı, tereyağı, fıstık yağı ve diğer yağlı tohumlardan elde edilen yağları sıvılaştırmak için kullanılan ve çok eski bir tekniktir. Günümüzde storlu, birçok farklı tür bitkisel yağın ve özellikle de zeytinyağının üretilmesinde kullanılan önemli bir yöntemdir. Storlu tekniğinin, yağları sağlıklı sıvı halde tutmak için uygulanmış en eski yöntemlerden biri olduğu düşünülmektedir. Storlu tekniği, yağların sıvı halde tutulmasını sağlayan kimyasal maddelerin eklenmesi şeklinde uygulanmaktadır. Bu maddeler, yağların son kullanım tarihinden önce bozulmamasını sağlayarak yağların daha uzun süre sıvı halde kalmasını sağlar. Storlu, bugün geleneksel olarak yapılan birçok yiyecek ve içecek tarifinde kullanılan önemli bir malzemedir. Örneğin, eski zamanlardan beri üretilen tereyağı da storlu tekniği kullanılarak üretilmektedir. Bu kelime genellikle sıtorlu şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı storlu şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sıtorlu