Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Straplez Nasıl Yazılır? TDK ile Straplez Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        STRAPLEZ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Straplez kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Straplez nasıl yazılır? İşte, Straplez kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        STRAPLEZ DOĞRU YAZILIŞI

        straplez

        STRAPLEZ KELİMESİNİN ANLAMI

        Askısız, kadın tekstil ürünlerinde askısız ve kolsuz yaka kesimi anlamına gelir. “Straplez” kelimesi, Fransızca kökenli bir kelimedir. “Strapless” kelimesinin Türkçe transkripsiyonudur. Kelimenin etimolojik kökeni, “strap” kelimesinden gelir. İngilizce’de “askı” anlamına gelen “strap” kelimesinin sonuna “-less” ekinin eklenmesiyle oluşmuştur.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Straplez kıyafetler, özellikle yaz aylarında sıklıkla tercih edilen ve özgür bir tarz yaratan bir trenddir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sıtraplez