Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sualli Nasıl Yazılır? TDK ile Sualli Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SUALLİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sualli kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sualli nasıl yazılır? İşte, Sualli kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SUALLİ DOĞRU YAZILIŞI

        sualli

        SUALLİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Süalli, Arapça kökenli olup, Türkçe’de el yordamında yapılan bir işlem olarak tanımlanabilir. Süalli, metinlerdeki anlamın daha iyi kavranmasını sağlamak için, hece yordamına göre bir cümleyi parçalara ayırmaya yarayan bir yöntemdir. Bu, kimi zaman cümlenin gerçek anlamının veya kelimelerin hecelenmesinin daha iyi anlaşılmasını sağlar. Süalli, çoğu zaman zorluklar oluşturacak kadar uzun cümleleri kolay okuyabilir kısa cümleler haline getirmek için kullanılmaktadır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Süalli genellikle, türkçe’de okunuşu daha düzgün ve anlaşılır kılmak için kullanılan bir tekniktir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • suğalli