Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Süet Nasıl Yazılır? TDK ile Süet Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SÜET NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Süet kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Süet nasıl yazılır? İşte, Süet kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SÜET DOĞRU YAZILIŞI

        süet

        SÜET KELİMESİNİN ANLAMI

        Kumaş örme süet, piyasada yaygın olarak kullanılan bir tekstil dokuması malzemesidir. Dokuma yöntemiyle üretilmiş olan süet, dış mekan ve iç mekan kullanımları için ideal bir malzemedir. Süet kumaş, esnek, hafif, yumuşak, konforlu ve hava geçirgenlik özellikleri nedeniyle çok sayıda amaçlar için tercih edilmektedir. Süet kumaş, özellikle giysilerde ve ev tekstillerinde yoğun şekilde kullanılmaktadır. Bununla birlikte, halı üretiminde de süet kumaş kullanılmaktadır. Süet kumaş, güneş ışınlarından ve sıcaktan korunmak için iyi bir yalıtım sağlar. Kullanım için hava koşullarına da karşı savaş verir ve kolayca temizlenir. Genellikle kış aylarında rahatlamak için özellikle önerilmektedir. Süet kumaşın kolay işleme süreci, hem dikiş hem de bağcık için kullanılan prensiplere göre esnek olmasını kolaylaştırmaktadır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Süet kumaş, aşınma muamelelerine dayanıklıdır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • süğet