Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sütağacı Nasıl Yazılır? TDK ile Sütağacı Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SÜTAĞACI NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sütağacı kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sütağacı nasıl yazılır? İşte, Sütağacı kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SÜTAĞACI DOĞRU YAZILIŞI

        sütağacı

        SÜTAĞACI KELİMESİNİN ANLAMI

        “Sütağacı” kelimesinin doğru Türkçe yazılışı “süt ağacı” şeklinde olup, birleşik bir kelime olarak kullanılır. Etimolojik olarak ise “süt ağacı” terimi, Türkçede süt veren bitki türlerini ifade etmek için kullanılan bir kavramdır. “Süt ağacı” terimi, bitkilerin yapraklarının kesildiğinde veya yaralandığında renksiz sıvının dışarıya çıkması nedeniyle verilmiştir. Bu sıvı, genellikle bitkilerde depolanmış olan özelleşmiş hücreler tarafından üretilir ve bazen süt gibi bir görünüme sahip olabilir. Bu tür bitkiler, tropik ve subtropik bölgelerde genellikle ağaç veya ağaççık formunda bulunurlar.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Sütağacı, yoğun sıcaklığa dayanabilecek bir yapıya sahiptir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • süt ağacı