Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Tembihlenme Nasıl Yazılır? TDK ile Tembihlenme Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Tembihlenme kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        TEMBİHLENME TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Tembihlenme kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Tembihlenme nasıl yazılır? İşte, Tembihlenme kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        TEMBİHLENME NASIL YAZILIR?

        tembihlenme

        TEMBİHLENME KELİMESİNİN ANLAMI

        Tembihlenmek işi anlamına gelen bu kelime harf hatası nedeniyle farklı yazılmaktadır. Sıklıkla hatalı kullanılan bir kelimedir. Bu kelime genellikle tenbihlenme şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı tembihlenme şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Artık koca adam oldum ama annem hala evden çıkarken sıkı giyinmemi tembihler. 

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • tenbihlenme