Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Tükenivermek Nasıl Yazılır? TDK ile Tükenivermek Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        TÜKENİVERMEK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Tükenivermek kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Tükenivermek nasıl yazılır? İşte, Tükenivermek kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        TÜKENİVERMEK DOĞRU YAZILIŞI

        tükenivermek

        TÜKENİVERMEK KELİMESİNİN ANLAMI

        Tükenivermek kelimesi nesnesiz (nesne almayan) eylemdir. Çabucak ya da kısa sürede tükenmek anlamına gelir. Bu kelime genellikle tükeni vermek şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı tükenivermek şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Öncesiz ve sonrasız, bağlantısız ve belgesiz tükenivermek bir ağacın, bir evin, bir pabucun hakkıdır. Bir insanın, bir insanın ama, bir Rosa’nın niçin eksildiğini bilmem gerek, yeni Rosa’yı bunu üzerine kurmam gerek.”( Tante Rosa , Sevgi Soysal)

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • tükeni vermek