Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Van Gölü Nasıl Yazılır? TDK ile Van Gölü Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        VAN GÖLÜ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Van Gölü kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Van Gölü nasıl yazılır? İşte, Van Gölü kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        VAN GÖLÜ DOĞRU YAZILIŞI

        van gölü

        VAN GÖLÜ KELİMESİNİN ANLAMI

        Van Gölü, Bitlis ili sınırları içerisinde bulunan Nemrut volkanik dağının patlaması sonucu, bölgedeki tektonik çöküntü alanının önünün kapanmasıyla oluşmuş bir volkanik set gölüdür. Çok sayıda koyu bulunan Van Gölü’nün yüzölçümü 3.713 km²’dir. Bu kelime genellikle vangölü şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı van gölü şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Soğuk havadan dolayı Van Gölü donmuştu.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • vangölü