Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Virüs Nasıl Yazılır? TDK ile Virüs Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Virüs kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        VİRÜS TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Virüs kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Virüs nasıl yazılır? İşte, Virüs kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        VİRÜS NASIL YAZILIR?

        virüs

        VİRÜS KELİMESİNİN ANLAMI

        Tıpta hastalık yapıcı, bakterilerden daha küçük, yaşamak için bir başka hücrenin içine girmek zorunda olan ve ancak elektron mikroskobunda görülebilen parazit, bilişimde veri girişi yoluyla bilgisayarlara yüklenen, sistemin veya programların bozulmasına, veri kaybına veya olağan dışı çalışmasına neden olan yazılım anlamlarına gelir. Bu kelime genellikle vürüs şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı virüs şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Virüsün olası yayılımını, bu sınırlar içinde tutabilmek için gerekli tedbirler alındı.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • vürüs