Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Yeni Zelanda Nasıl Yazılır? TDK ile Yeni Zelanda Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Yeni Zelanda kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        YENİ ZELANDA TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Yeni Zelanda kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Yeni Zelanda nasıl yazılır? İşte, Yeni Zelanda kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        YENİ ZELANDA NASIL YAZILIR?

        yeni zelanda

        YENİ ZELANDA KELİMESİNİN ANLAMI

        Güney Büyük Okyanus’ta bulunan iki büyük ve birçok küçük adadan oluşan ada ülkesidir. Birkaç tane hatalı yazımı vardır. Bu ülkenin adı genellikle Yeni Zellanda, Yenizellanda, Yenizelanda, yeni zellanda, yeni zelanda  şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Yeni Zelanda şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Yeni Zelanda sert dağları, geniş vadileri ve gölleri ile etkileyici bir coğrafyaya sahiptir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Yeni Zellanda
        • Yenizellanda
        • Yenizelanda
        • yeni zellanda
        • yeni zelanda