Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Japonlar robot kol geliştirdi

        Japon araştırmacılar, kullanıcının sırtına bağlanarak kullanılan robot kol sistemi geliştirdi. 'MetaLimbs' adı verilen mekanik kol seti, sensörler aracılığıyla hareketi algılayarak çalışıyor. 'Çoklu Kol Etkileşim Metamorfizması' anlamına gelen MetaLimbs, kendi vücudunuza ek bir yapay uzuv olarak kullanılıyor.

        'MetaLimbs', konumsal takip sistemi ve robotik kol sistemi içeren iki alanda çalışmak üzere tasarlandı. İzleme sistemi, optik izleme işaretlerinin uzuvların konumu ve rotasyonu hakkında bilgi toplaması amacıyla kullanıcının ayak parmakları ve dizleri üzerine yerleştirilmesini gerektiriyor. Kullanıcının ayağını nasıl hareket ettirdiği de robotik kolun nasıl çalışacağını belirliyor. Kullanıcı ayak parmaklarını büktüğü zaman robotik el de kapanıyor. Böylece herhangi bir nesneyi robotik el ile sıkıca kavrayarak taşımak mümkün oluyor.

        Sensörle harekete geçen 'MetaLimbs' ile herhangi nesneye ulaşabilir ve kavrayabilir, kendinize dokunabilir ve aynı anda dört kolu hareket ettirebilirsiniz. (DAILY MAIL)

        BAKMADAN GEÇME