Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Ekonomi iPhone 13 ne kadar? iPhone 13'e ne kadar zam geldi? İşte Apple ürünlerinde son durum...

        Apple, salı günü döviz kurunda yaşanan yükselişin ardından sitesinden durdurduğu ürün satışına zamlı tarifeyle yeniden başladı. iPhone telefonlara yüzde 25 ila 40 arasında zam yapan Apple'ın en ucuz iPhone telefonu 7 bin 499 TL oldu. iPhone 13 modellerinde ise bu fiyatlar 13 bin 999 TL ile 28 bin 999 TL aralığına çıkarıldı. Zamlı fiyat etiketleri iPad Pro'larda 32 bin TL'leri, yeni MacBook Pro'larda ise 82 bin TL'leri de gördü. Yapılan zam sonrası dikkat çeken bir diğer husus ise gönderim sürelerinin 3-6 hafta arasına çıkması oldu.

        Apple, Türkiye'de satışa sunduğu tüm ürünlerine zam yaptı. iPhone telefonlar, iPad ve Apple Watch serileri, Mac serisi bilgisayarların hepsine yüzde 25 ila 40 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.

        TL'deki değer kaybının ardından Türkiye'de satılan Apple ürünlerin ABD'den dahi ucuza gelmesinin ardından Apple Türkiye, sitesindeki ürün satışlarını durdurmuştu. Yeni tarifede ise en ucuz Apple telefon olan 64 GB iPhone SE yüzde yüzde 29 artışla 7 bin 499 TL'ye çıkarken, en pahalısı olan 1 TB iPhone 13 Pro Max fiyatı 6 bin TL artarak 28 bin 999 TL'ye yükseldi.

         

        BAKMADAN GEÇME