Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video 2019 YKS sınav sonuçları açıklandı!

        YKS sonuçları ile ilgili son dakika gelişmesi gece yaşandı. ÖSYM, milyonların beklediği "YKS sonuçları" sorgulama sayfasını aktif hale getirdi. Üniversite adayları YKS sonuçları sayfası üzerinden sorgulama yapabilecek. Bir sonraki aşama tercih işlemleri olacak.  

        YKS sonuçları sonunda açıklandı. Öğrenci ve veliler tarafından heyecanla bekleniyordu. İyi bir üniversite eğitim almak isteyen öğrenciler 15-16 Haziran tarihleri arasında TYT ve AYT olmak üzere iki oturumla YKS'ye girmişlerdi. Sonuçlarının ise 18 Temmuz'da açıklanması beklenirken ÖSYM dün sürpriz bir şekilde gece yarısında üniversite sınav sonuçlarını erişme açtı. YKS sonuçlarını öğrenen üniversite adayların bir diğer merak ettiği konu ise YKS puan hesaplama ve iki yıllık ve dört yıllık üniversite tavan ve taban puanlarını öğrenmek oldu. Detaylar haberimizde...

        YKS SONUÇLARI SORGULAMA 2019

        ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı duyuruda "12 Şubat günü başvuruların alınmasıyla başlayan YKS-2019 süreci, 15-16 Haziran’da sınavların uygulanmasının ardından şu an itibarıyla sonuç açıklanması ile devam ediyor. Adaylarımız sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr/ sayfamızdan öğrenebilirler. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ederim." ifadelerine yer verdi. Adaylar, sınav sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilecek.

         

         

        BAKMADAN GEÇME