Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video 9 günlük Kurban Bayramı tatili turizmcilere yaradı! Otellerde yer kalmadı

        9 günlük Kurban Bayramı tatili, Ege ve Akdeniz'de turizmcileri sevindirdi. Bayram tatilini fırsat bilen, planı yaptı. Otellerde rezervasyonlar, tatile günler kala tamamen doldu.

        Tatil denilince akla gelen ilk kentlerden biri kuşkusuz Muğla... Muğla'nın turizm merkezi Marmaris'te otellerde yer yok. 3 yıldız ve üzeri, her şey dahil sistemiyle çalışan oteller Avrupalı, Rus, İngiliz ve Ortadoğulu turistlerle dolu. Toplam yatak kapasitesi 75 bin olan ilçede turizmciler, Kurban Bayramı'nı değerlendirmek isteyen tatilcileri uyarıyor. "Rezervasyon yaptırmadan, acentelerden bilgi almadan gelmeyin" diyorlar. 

        TURİZMCİLER UYARDI

        TÜRSAB Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Esin, "Benim söyleyeceğim; Marmaris'e gelmek isteyen konuklarımız rezervasyon yaptırdıysa gelsinler. Rezervasyon yaptırmadılar ise,buraya gelmesinler çünkü yer bulmaları gerçekten sorun olur. Konuklarımız önce rezervasyon yaptırdığı acente aracılığıyla ya da kendileri oteli arasınlar. Kendi rezervasyonlarıyla ilgili bilgi alsınlar, herhangi bir tatsızlık olmaması açısından" dedi.

        "EŞİMİZE DOSTUMUZA YER YOK"

        Antalya'da da durum farklı değil; otellerin doluluk oranı şimdiden yüzde 100. Otellerde yer bulmak mümkün değil. Son kalan az sayıdaki odanın da fiyatları da iki kat arttı. Turizmciler, iç pazarda en iyi yıllarından birini geçiriyor. Öyle ki; yakınlarına bile açacakları odaları kalmamış durumda. Otel Müdürü Nihat Tümkaya, "Bizi bugün arayan arkadaşlarımız, dostlarımız, eski misafirlerimize maalesef Kurban Bayramı süresince yer veremiyoruz. Komşularımı da aradığım zaman yer olmadığını belirtiyorlar" dedi.

        NÜFUSUN 40 KATI TURİST GELECEK

        İstanbul'a yakın yerlerde de durum aynı... Saroz Körfezi ve Avşa Adası'nda da yoğunluk var. İstanbulluların büyük ilgi gösterdiği Avşa Adası'nın, Kurban Bayramı tatili süresince nüfusunun 40 katı turisti konuk etmesi bekleniyor. Yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı Avşa Adası'nın,bayram tatilinde günübirlikçi tatilcilerle birlikte günlük 120 bin kişiyi ağırlayacağı tahmin ediliyor

        BAKMADAN GEÇME