Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Trump: İdlib'te bir katliam olursa Amerika buna çok kızacak

        İdlib için operasyon beklentisi arttıkça açıklamalar da peşpeşe geliyor. O açıklamalardan birini ABD Başkanı Donald Trump yaptı. Trump, rejim operasyonunun beklendiği İdlib hakkında konuştu, kimyasal saldırı uyarısı yaptı. Dünyanın da Amerika'nın da böyle bir durum karşısında çok öfkeleneceği söyledi; "İdlib'de bir katliam olursa Amerika buna çok kızacak" dedi.

         

        RUSYA'DAN AÇIKLAMALAR PEŞ PEŞE

        Rusya'dan da İdlib'e ilişkin arka arkaya açıklamalar geldi. İlk açıklamayı Kremlin yaptı; "Rusya için İdlib'in durumu endişe kaynağı olmaya devam ediyor" denildi. İdlib'in tüm uluslararası görüşmelerde ele alındığın da altı çizildi. Kremlin'in ardından Rus Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı. Türkiye ile Rusya arasındaki işbirliğine dikkat çekildi; "Sivil kayıpları önlemek için Türkiye ile yakın temas halinde çalışıyoruz" ifadeleri kullanıldı. Rus Dişişleri, 22 gün sonra İdlib'e düzenlenen hava saldırısına ilişkin de bilgi verdi. Operasyonda, Rus üssüne düzenlenen drone saldırısıyla bağlantılı hedeflerin vurulduğunu belirtti. Bu arada Rus Savunma Bakanlığı, o saldırının görüntülerini yayınladı. 

        Öte yandan, Rusya'dan Türkiye'yi ilgilendiren bir açıklama da geldi. Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya'nın İstanbul'da yapılması planlanan dörtlü zirveyle ilgili olduğunu söyledi. Türkiye-Rusya-Fransa ve Almanya'yı bir araya getirecek zirvenin gündeminin 10 gün içinde belirleneceğini belirtti.

        BAKMADAN GEÇME