Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Adil Öksüz'ün e-mailleri kayıp!

        FETÖ'nün sözde hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ün 15 Temmuz darbe girişiminden önceki maillerinin kayıp olduğu ortaya çıktı. Kayıp tutanağını imzalayıp savcılığa sunan kişi ise, Öksüz'ü aramakla görevlendirilen özel ekibin başında bulunan ve geçtğimiz günlerde FETÖ üyesi olmak suçlamasıyla tutuklanan emniyet müdürü Ercan Özoğluöz...

        FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün 15 Temmuz'dan önceki maillerinin kayıp olduğu ortaya çıktı. Mailer için kayıp tutanağını imzalayan yetkili ise, Öksüz’ü arayan özel ekibin başında bulunan ve kısa süre önce FETÖ’den tutuklanan polis müdürü Ercan Özoğluöz... FETÖ'nün sözde hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ün aranmasına devam ediyor. Soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı terör ve örgütlü suçlar soruşturma bürosu’na talimat yazdı. Öksüz’e ait “aoksuz@sakarya.edu.tr” mail adresine gelen ve giden maillere ait inceleme yapılmasını talep etti.

        ADRESE AİT TÜM VERİLER ABD'DEKİ SERVER'LARDA BULUNUYOR

        5 polis Sakarya Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi'ne gitti, inceleme başladı. Görevli öğretim üyesi, “sakarya.edu.tr” uzantılı mail adreslerinin üniversite tarafından verildiğini mail adreslerine ait tüm verilerin ABD’deki bir şirkete ait server’larda bulunduğu bilgisini verdi. “aoksuz@sakarya.edu.tr” mail adresine erişim sağlandı. Gelen kutusunda 10 Ağustos 2016 ile 2 Şubat 2017 arasındaki maillerin bulunduğu belirlendi. 10 Ağustos'tan önceki mailler ise kayıp... Gönderilmiş postalar kısmında ise mail bulunamadı. Spam kısmında da 4 Ocak 2017 ile 2 Şubat 2017 arasındaki mailler vardı. Tutanak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Ancak imza sahibi kuşkuları artırdı.

        ÖKSÜZ'Ü ARAMAKLA GÖREVLİ POLİS FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        O kişinin, Adil Öksüz’ü yakalamakla görevli olan ve geçtiğimiz günlerde FETÖ suçundan tutuklanan 3'ncü sınıf emniyet müdürü Ercan Özoğluöz olduğu ortaya çıktı. Ercan Özoğluöz’un, MİT’in ele geçirdiği SD kartta, örgütün emniyetteki mahrem yapılanmasında aktif görev aldığı tespit edilenler arasında yer aldığı iddia edilldi. Bunun üzerine hemen önce açığa alındı. Ardından Adapazarı'nda gözaltına alındı ve FETÖ'ye üye olmak suçundan tutuklandı. 

        BAKMADAN GEÇME