Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Bedelli askerliğe 2 günde 200 bine yakın başvuru!

        Bedelli askerlik uygulamasından yararlanmak için iki günde 200 bine yakın başvuru yapıldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Hedefimiz gençlerimizin uygulamadan sorunsuz bir şekilde yararlanmasını sağlamak" dedi.

        Yasası onaylanıp yürürlüğe girdi. İki gün içinde 200 bine yakın başvuru yapıldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın talimatıyla da bedelli askerlik uygulamasına ilişkin çalışmalar hızlandırıldı. 

        Milli Savunma Bakanı Akar'dan da bir açıklama geldi. Hedefimiz gençlerin bedelli askerlik uygulamasından en kısa zamanda ve sorunsuz bir şekilde yararlanmasını sağlamaktır" dedi. Anadolu Ajansı'na konuşan Akar, YÖK ile yapılan protokolle gençlerin öğrenimlerine devamı ve sınavlarıyla ilgili oluşabilecek sorunların ortadan kaldırıldığını belirtti. Milli Savunma Bakanlığı'nda bedelli askerlik uygulamasına ilişkin mesai sürüyor. Akar'ın başkanlık ettiği toplantılara Genelkurmay Başkanı Orgenaral Yaşar Güler de katılıyor. 

        Bedelli askerlikten 1 Ocak 1994 dahil ve öncesinde doğanlar yararlanacak. 15 bin lira ödenecek. 21 günlük temel eğitim yapacak. Yurtdışında yaşayanlar da 2 bin avro ödeyerek, bu haktan yararlanacak. Başvurular ise askerlik şubeleri ya da e-Devlet'ten yapılacak. Yurt dışında yaşayanlar da benzer şekilde başvurularını e-Devlet'ten ve konsolosluklardan yapabilecek.

        BAKMADAN GEÇME