Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Covid-19'u yoğun bakımda geçirenler dikkat!

        (İHA) - Covid-19 hastalığının beraberinde getirdiği yan etkilerin ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirten uzmanlar, hastalığın aynı zamanda kalp sağlığı üzerinde de önemli yan etkileri olduğunu belirtiyor. “Özellikle yoğun bakımda yatarak tedavi gören hastalarda yüzde 20 oranında bir kalp hasarlanması görülebiliyor” diyen SBÜ Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uz. Dr. Kamil Gülşen, Covid-19 hastalığını geçiren hastalara mutlaka kalp kontrollerini yaptırmalarını önerdi.

        Covid-19 hastalığı tüm dünyada ve Türkiye’de çok sayıda insanı etkilemekte. Hastalığın tedavisinin ardından vücutta çeşitli organlarda yan etkilerin oluştuğu da uzmanlar tarafından açıklanmakta. Covid-19 hastalığının akciğerden sonra vücutta en çok etkilediği organların başında ise kalp geliyor. Covid-19’un vücutta bıraktığı hasarın yanı sıra tedavisinde kullanılan ilaçların yan etkileri de kalp sağlığını bazı durumlarda olumsuz etkileyebiliyor.

        Covid-19 hastalığı ve kalp sağlığı üzerine açıklamalarda bulunan SBÜ Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uz. Dr. Kamil Gülşen, özellikle kalp rahatsızlığı bulunup Covid-19 hastalığını atlatmış olan hastalara mutlaka kalp kontrollerini yaptırmalarını önerdi.

        BAKMADAN GEÇME