Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video 'GastroAntep' için geri sayım başladı! Dünyaca ünlü şefler geliyor

        Gaziantep UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edildi, adını tüm dünyaya duyurdu. Gaziantep şimdi de gastronomi alanında elde ettiği unvanı, uluslararası bir festivalle taçlandırıyor.

         

        Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali, 20-22 Eylül'de gerçekleştirilecek. Yeme içme sektörü ile dünyanın dört bir yanından gelen ünlü şefler, Gaziantep’in tatlarına bu festivalde doyacak. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler geliyor. Gelecekler, biz de oraya gideceğiz. Daha çok bir arada olacağız, ızgara şovlar yapacağız, Onlar bize neden şef olduğunun farkını anlatacak, benim Doğan şefimin onlardan hiçbir farkı yok. Onlar bizim kendi yerel ürünlerimizle kendi becerilerine göre başka bir tasarım yapacaklar, ama antep fıstığından ne yapacak, sumaktan ne yapacak, firikten ne yapacak, o da onların becerisi" dedi. Festivalde dünyaca ünlü şefler, Gaziantep'in yöresel tatlarını kullanarak yemek yapacak. Yemeklerden, Gaziantep fıstıklı baklavasından, katmerine, antep beyranından, firik pilavına kadar eşsiz mutfağını "Gastroantep" festivaliyle dünyaya sunacak.

         

        Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, organizasyon öncesinde İstanbul'da, festivali ve gastronomi kenti Gaziantep'i anlattı. Hedefinin kente turist çekmek olduğunu belirten Şahin, "Amacımız ve muradımız Kapadokya'ya gelen Japonları Gaziantep'e getirmek, Ege'ye ve Akdeniz'e deniz için, güneş için gelen Alman ve İngiliz turisti günübirlik, 'charter'larla, Gaziantep'e getirerek, müzeleri gezdirip, antik kentleri gezdirip, Gaziantep'in lezzetini yerinde tattırıp, göndermek, bu iki hedef için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

         

        HABER: ÖZNUR KARSLI

        BAKMADAN GEÇME