Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video İlber Ortaylı: "Çocuklar hiç fizik diye bir şey okudunuz mu?"

        Ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Üsküdar Nevmekân Sahil’de “Dünden Bugüne Cumhuriyet” söyleşisinde Üsküdarlılarla buluştu. Konferansta aşırı yoğunluktan dolayı içeri girmek için izdihama neden olan gençlere Ortaylı, "Çocuklar hiç fizik diye bir şey okudunuz mu?" dedi.

        Ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı 29 Cumhuriyet Bayramı kapsamında Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği “Dünden Bugüne Cumhuriyet” konferans verdi. Üsküdar Nevmekân Sahil’de gerçekleşen konferansta izdiham yaşandı.

        "Ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı izdiham yaratan gençlere, "Ne oluyor orada problem nedir? Yoğunluk olması gürültü olmasını gerektirmiyor ki" dedi.

        "NEREYE ALACAĞIM BURADA İNSAN BİRBİRİNİ KESER "

        'Aldır içeri aldır içeri' diye tezahürat eden gençlere Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Nereye alacağım burada insanlar birbirini keser. Çocuklar hiç fizik diye bir şey okudunuz mu? Burada insanların üst üste mi oturmasını istiyorsunuz. İstanbul’da doğru düzgün konferans salonu, tiyatro, opera, klasik konser dinleyeceğiniz bir tane anca var. Şimdi artık çok rica ediyorum ya siz susun ya ben susayım" şeklinde konuştu

        "İSTİKLAL SAVAŞI BİR HUKUK SAVAŞIDIR"

        Ortaylı, "İstiklal Savaşı bir hukuk savaşıdır. Bir organizasyondur” dedi.Prof. Dr.İlber Ortaylı tarih ile ilgili konferansa katılanlara bilgi verdi.

        BAKMADAN GEÇME