Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Omicron varyantı nedir? Omicron varyantının belirtileri nelerdir? | Nu varyantı

        NU varyantı belirtileri belli odlu! Dünya son birkaç gündür Güney Afrika'da tespit edilen yeni koronavirüs varyantı NU (Omicron) ile alarma geçmiş durumda. Ülkeler yeniden seyahat yasakları koymaya başladı. Yapılan son uyarıda korkutan varyantın bir iki ay içerisnde Türkiye'de de yayılacağı belirtildi. Peki, Dünya Sağlık Örgütü'nün verdiği isimle Omicron varyantı ya da diğer yaygın adıyla NU varyantı nedir? İşte belirtileri...

        OMİCRON (NU) VARYANTI NEDİR?

        Bilim insanları Güney Afrika'da mutasyona uğramış yeni bir Covid-19 varyantı tespit ettiklerini duyurdu. Çok sayıda farklı mutasyonları barındırdığı açıklanan B.1.1.529 varyantı endişelerin artmasına sebep oldu.

        Araştırmacılar, B.1.1.529 varyantının, vücudun savunmasından kaçarak daha fazla hastalık dalgasını tetikleyebileceği açıklamasında bulundu.

        Dünya Sağlık Örgütü yeni varyanta isim olarak Yunana Alfabesi'nden Omicron'u seçti.

        DSÖ'DEN B.1.1.529 VARYANTI AÇIKLAMASI

        Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, DSÖ'nün kısa süre önce bildirilen B.1.1.529 varyantını yakından izlediği belirtildi. Açıklamada, şimdiye kadar 100'ün altında dizi rapor edildiği vurgulanırken, "Erken analiz, bu varyantın daha fazla çalışma gerektirdiğini ve çok sayıda mutasyona sahip olduğunu göstermektedir" denildi.

         

         

        BAKMADAN GEÇME