Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Ordu'ya devlet eli! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaralar sarılacak

        Ordu'daki sel felaketi üzerine devletin zirvesi de alarma geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu valisi ve belediye başkanından bilgi aldı, "Yaralar sarılacak" mesajını verdi.  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da hemen bölgeye gitti. 

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'daki sel felaketiyle ilgili gelişmeler hakkında bilgi almak üzere Ordu Valisi Seddar Yavuz ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı telefonla aradı. Yaraların sarılması için tüm imkanların seferber edileceğini belirtti.

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AFAD Başkanı Mehmet gGllüoğlu da Ordu'ya gitti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bölgedeki incelemelrinin ardından kameraların karşısına geçti. "Vatandaşlarımız rahat olsun, devlet olarak gereği neyse yapılacak" dedi.   

        Oktay, "Valiliğimizde ön hasar tespit çalışmaları devam ediyor yoğun bir şekilde. Gerek ev ve iş yerleri ile ilgili gerekse fındık üreticilerimizin uğradığı zararlarla ilgili. Çalışmalar bitmeden şimdi bir açıklama yapmam doğru olmaz ama Ordu ve ilçelerinde selden dolayı zarar gören vatandaşlarımız rahat olsunlar. Devlet olarak gereğini yapacağız" dedi.

        Heyelan nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşaşan tüm köylere de ulaşıldığını belirten Oktay vatandaşların bütün ihtiyaçlarının karşılandığının altını çizdi. "Gereken tedbirler alındı" dedi. Yıkılan köprülerle ilgili de çalışmaların sürdüğünü belirtti.

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay bölgede incelemelerini gece boyunca sürdürdü. Sel nedeniyle çöken Karadeniz Sahil Yolu'ndaki Cevizdere Köprüsü'nde incelemelerde bulundu. Oktay daha sonra Ünye Devlet Hastanesi'ne geçerek ortopedi servisinde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. 

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay daha sonra sel felaketinin etkisini gösterdiği Yalıköy Mahallesi'ne gitti. Selin tahrip ettiği sokakları inceleyen Oktay, bir kahvehanede sel mağduru vatandaşlarla sohbet etti. Bölgede incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sel nedeniyle zarara uğrayan vatandaşlara güvence verdi.

        BAKMADAN GEÇME