Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video 4 yaşındaki Leyla'nın kabri hiç boş kalmadı...

        4 yaşındaki Leyla Aydemir, Ağrı'nın Bezirhane Köyü'nde kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunmuştu. İlk otopsi raporuna göre ölüm nedeni açlıktı. Kaçırılmış, aç bırakılmış ve minik cansız bedeni daha önce balık adam ve drone'larla aranan dereye bırakılmıştı. Ancak orada daha önce bir iz yoktu. Umutlar tükenmemişti ki, Türkiye acı haberle yıkıldı. Küçük Leyla'nın başına gelenler tüm Türkiye'yi ağlattı. 

        Leyla'nın babası Nihat Aydemir, 4 yaşındaki kızının kaybolduğu gün "Benim çocuğum yemek yemez, süt verin" demişti. Ama minik Leyla açlıktan öldü. Baba Aydemir, "Benim zoruma giden ne biliyor musun? Çocuğumuzu aç bıraktı... Süt kullanıyordu, vermediler. Bu çocuğu, bile bile ölüme gönderdiler" diyerek acısını dile getirdi. Şimdi tüm Türkiye'nin merak ettiği soru, Leyla'nın katil zanlısının kim olduğu...

        Leyla'yı kimin kaçırdığı hâlâ bulunamadı. Soruşturmayı 2 savcı yürütüyor. Tüm ipuçları adım adım takip ediliyor. Acılı aile gibi tüm Türkiye, Leyla'nın başına gelenlerin aydınlatılmasını bekliyor. Soruşturmayı yürüten savcılar şu soruları merak ediyor:

        ■ Küçük kız kapının önünden nasıl kayboldu; birileri mi alıkoydu yoksa birisi mi kaçırdı? 

        ■ Aç kaldığı açlıktan öldüğü söylenmişti; kim niçin aç bıraktı? 

        ■ Defalarca aranan bölge de günler sonra nasıl bulundu; oraya onu kim ya da kimler bıraktı?

        4 yaşındaki Leyla Aydemir'in kaybolması ve ölümü ile ilgili soruşturma sürerken, Leyla'nın mezarına da ziyaretçi akını var. Leyla'nın defnedildiği günden bu yana, Aydemir ailesinin acısını paylaşmak için Türkiye'nin dört bir yanından insanlar Bezirhane Köyü'ne geliyor; ailenin yanında olduğunu gösteriyor. Leyla'nın kabri çiçeklerle süslenmiş ve baş ucuna asılan bir yazı, bize dünyanın ne kadar acımasız bir yer olduğunu hatırlatıyor: "Kelebeklerin bile çocuklardan daha uzun yaşadığı bir coğrafyada size hangi şiiri yazalım Eylül, Leyla"

         

        BAKMADAN GEÇME