Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Bozcaada'da lüks villalara tepki: Yazık etmesinler adamıza

        Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti Bozcaada'nın Akvaryum Koyu'nun sırtlarında yükselen 19 villa, vatandaşların tepkisini çekti. 

        Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 20 Ağustos 2014'te Balıkesir-Çanakkale Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı hazırladı. Plana göre Bozcaada ve Gökçeada'nın yüzde 90'ının imara açılacağı iddia edildi. Ancak adalarda yaşayan vatandaşlar ve çevreciler plana tepki gösterince, bakanlık 2015'te planı revize etti. Bozcaada'da barınma amaçlı da olsa bağ evi yapılmasına yasak getirildi. 

        2016 yılında adadaki bakir bazı koylara şezlong, şemsiye ve büfe konularak işletme açılması veya kiralanması için ihaleye çıkıldı. Ancak yine tepkiler olunca bakanlık bu ihalelerden de vazgeçti. 

        Akvaryum Koyu manzaralı inşaatı devam eden yapılara 26 Ekim 2015 tarihinde ruhsat veren Bozcaada Belediyesi'nin CHP'li başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, "Şu anda devam eden tüm yapılar, 20 Ağustos 2014'ten önce onaylanmış, Anıtlar Kurulu'ndan geçmiş son projeler. Hatta bununla ilgili biz Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne görüş de sormuştuk. Bize gelen cevap, bu projelerin geçerli olduğu yönündeydi. Bu nedenle ruhsat verildi" diye konuştu.

        'İŞİ ALDIĞIMIZDA RUHSATLI BİR YERDİ' 

        Akvaryum Koyu manzaralı villaların dışında, bölgede yapılaşmanın sürdüğü yerler arasında Sulubahçe ve Habbele de bulunuyor. (GAZETE HABERTÜRK)

        BAKMADAN GEÇME