Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sağlık Eğitim şart, gözlük de! Okuma oranı arttıkça miyop oranı artıyor

        İngiltere'de yapılan bir araştırma uzun eğitim süresinin gözü bozduğunu ortaya çıkardı.

        Eğitim süresi uzadıkça, miyop riski de artıyor. Bunu ingiliz bilim insanları söylüyor. İngiliz The Times gazetesinde yer alan habere göre, eğitim süresine göre görme yeteneğinin zarar gördüğü bilimsel olarak kanıtlandı. Haberde üniversite okumanın ya da okuma-manın gözlük takmak zorunda kalıp kalmayacağınızda belirleyici olabileceği vurgulandı. Bazı, uzakdoğu ülkelerinde çocukların, yüzde 80'inin gözlerinin bozuk olduğu ortaya çıktı.

        Araştırmayı Cardiff ve Bristol üniversitelerinden uzmanlar yaptı. Uzmanlar araştırmada 68 bin kişinin genetik bilgilerini mercek altına aldı. Kapalı mekanlarda çok fazla zaman geçirmenin son 50 yılda miyop vakalarının neden iki katına çıktığını açıklayabileceği belirtildi. Genetik olarak daha uzun süre eğitim almaya yatkın olanların, miyop olma ihtimallerinin de daha büyük olduğu saptandı.

        Uzmanlara göre kitap okumak ve gözlerin bozulması arasındaki ilişki kesin olmayan kanıtlara dayanıyor. Ancak kitap okumanın büyük ihtimalle daha çok kapalı mekanlarda kalmak anlamına geldiğinin de altı çiziliyor.

         

        BAKMADAN GEÇME