Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV 65 yıllık hasret son buldu! Kore Savaşı'nın ayırdığı aileler buluştu

        Kore savaşının ayırdığı onlarca Kuzey ve Güney Koreli, 65 yıl sonra buluştu. Birbirlerini ancak yıllar öncesinden kalan fotoğraflardan hatırlayabilen Koreliler gözyaşlarına hakim olamadı. Bu büyük buluşma üç gün sürecek.

        Kore Savaşı onları birbirinden ayırdı. Kimi Güney Kore'de kaldı, kimi Kuzey'de... Onlar savaştan tam 65 yıl sonra yeniden kavuştu.

        89 kişilik bir Güney Koreli grubu, savaştan bu yana hiç görmedikleri yakınlarıyla buluşmak için Kuzey Kore'ye gitti. Sınırdan otobüsle geçen grup, buluşma için Kumgang'a gitti. Kardeşlerin kardeşleriyle, anne ve babaların çocuklarıyla kavuştuğu sırada duygusal anlar yaşandı. Koreliler gözlerinde yaşlar, ellerinde fotoğraflarla, yıllar öncesinden kalan anılarını tazelediler.

        Buluşma etkinlikliği için Kuzey ve Güney Kore'den kurayla yüzer kişi seçildi. Ancak seçilenlerden bazılarının yaşamını yitirmesi nedeniyle, Kuzey Kore'nin listesi 83, Güney Kore'ninki 89 kişiye indi. Güney Korelilerin çoğu çok daha yoksul olan Kuzey Kore'ye elbise, ilaç ve yiyecek gibi hediyelerle geçti.

        Ancak akrabaların hasret gidermeleri yalnızca 3 günle sınırlı. Grup üyeleri yakınlarıyla askerlerin gözetiminde bu üç günde toplam 11 saat görüşebilecek. 1950-1953 yıllarındaki savaştan sonra Kore Yarımadası ikiye bölündü. Milyonlarca kişi ailelerinden ayrıldı. Ve Kuzey'de yaşayanlar bir daha ülkelerinden ayrılamadı.

        BAKMADAN GEÇME