Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Açık ve Net - 3 Ocak 2022 (Satın alma gücünü yükseltmek için hangi kararlar alınmalı?)

        Maaş zamları enflasyonla uyumlu mu? Asgari ücret, memur ve emekli maaşı istenen seviyede mi? TÜİK'in son enflasyon oranları ne anlama geliyor? Kömür yerine doğalgaz yardımı mı? Enflasyon nasıl tek haneye düşecek? Satın alma gücünü yükseltmek için hangi kararlar alınmalı?

        CHP ve İYİ Parti Lideri meydandan hangi mesajları verdi? Muhalefetten seçim atağı mı? Zamlar seçmen kararında etkili mi? CHP Lideri Kılıçdaroğlu neden Bakanlık Binasına alınmadı? Muhalefet tek adayda uzlaşır mı?

         

        Açık ve Net'te Kübra Par sordu; Gürsel Tekin yanıtladı: "Vatandaşımızın zamları çoktan eridi. Enflasyon da ciddi yükseliş vardı. Bu öngörülemeyen ekonomik model de tetikledi. Gerçek hayatta enflasyonun daha da yüksek olduğuna inanıyorum"

         

        Açık ve Net'te Kübra Par sordu; Resul Tosun yanıtladı: "Bu model yatırım, istihdam, üretim ve ihracata katkı sağlıyor. Hükümetin koyduğu bu kalkınma modeli Türkiye'yi her alanda bağımsız kılacak ve yakın gelecekte enflasyonu sonlandıracak"

         

        Açık ve Net'te Kübra Par sordu; Dr. Ali Haydar Fırat yanıtladı: "Gönül öyle ister. Mevcut iktidarın tüm süreçlere hakim olmasını da ister ama öyle bir tablo yok. 4 yıldır iktidarın bize anlatamadığı bir süreci de deneyimliyoruz"

         

        Açık ve Net'te Kübra Par sordu; Nagehan Alçı yanıtladı: "Dünyada enerji fiyatları yükselişte. Türkiye bundan nasibini alıyor. Bu birçok kalemde zam olacak demek. Bu yüzden enflasyonun orta vadede tek haneye inmesi mümkün görünmüyor"

         

        Açık ve Net'te Kübra Par sordu; Onur Erim yanıtladı: "Tarihimizde 300 milyar dolara yaklaşan ihracatımız hiç olmamıştı. Başka bir Türkiye mevcut. Şu an sıkıntı var ama her şeyi Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile bağdaştıran zihniyetle de problemim var"

         

        BAKMADAN GEÇME