Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Sorguda 353 soru yöneltildi! İşte Adnan Oktar'ın 164 sayfalık ifadesinin detayları

        Adnan Oktar, 11 Temmuz'da gözaltına alındı, 19 Temmuz'da tutuklandı. İfadesinden ise çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Adnan Oktar emniyette 164 sayfa ifade verdi. Oktar'a 353 soru soruldu. Verilen aralarla bir buçuk günde tamamlanan sorgusunda, hakkındaki iddialar için "Külliyen yalan, iftara" dedi. 

        Adnan Oktar, şirketi olmadığını belirtti, sadece yazarlık yaptığını söyledi. Aylık gelirinin 3 bin 500 lira olduğunu belirtti. "Kazandığım tüm parayı cebime koyuyorum, hiçbir bankada hesabım yok" dedi. Hayatta olan annesinden bazen harçlık aldığını savundu. Operasyon sırasında da ele geçirilen nakit paraları da, ücretli bir yerde çalışmamasına rağmen açıklayamadı. Adnan Oktar, suç örgütü olmadıklarını söyledi, "İyi niyetli arkadaş grubuyla yaşıyoruz ve mehdi değilim" dedi. Oktar'ın mahkemeye sevk yazısında çarpıcı bilgiler yer almıştı.

        Oktar'ın İslam dinine ve ahlaka tamamen aykırı kurallar, yöntemlerle suç amaçlı örgüt yapılanmasını oluşturduğu belirtilmişti. Adnan Oktar, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocuğun cinsel istismarı, nitelikli cinsel saldırı, şantaj, malvarlığı değerlerini yurtdışına çıkarma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından tutuklanmıştı. 

        BAKMADAN GEÇME