Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Gece Raporu - 13 Mayıs 2020 (Koronavirüs salgını kontrol altına alındı mı?)

        Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

        Tüm dünya ve ülkemiz, yavaş yavaş normalleşmeye çabalıyor. Daha doğrusu yeni normal geçmeye... Fakat yeni normalliğin başka anormallikler yaratmasından da korkuluyor. Türkiye’de hayat ne zaman normale dönecek; bu sorunun yanıtı için her gün Sağlık Bakanlığı’nın verilerine bakıyoruz. Bugün açıklanan rakamlara göre,Türkiye’de son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 58 kişi daha hayatını kaybetti; can kaybı 3 bin 952 oldu. Bugün bin 639 kişinin COVID-19 testi pozitif çıktı. Son 24 saatte 2 bin 826 kişi iyileşti. İyileşenlerin sayısı 100 bini aştı.

        İkinci dalga riski artıyor mu? Salgın kontrol altına alındı mı? Koronavirüse karşı ne durumdayız? Koronavirüsün kalıcı etkileri neler? İkinci dalga riski tetiklendi mi? Bayramda kısıtlama olacak mı? Vaka çift haneye ne zaman düşer? Okulların açılması riskli mi? D vitamini virüse karşı etkili mi? Virüsün etkisi neye göre artıyor? Kitle bağışıklığı kazandık mı? Yeni normale nasıl alışacağız?

        Gece Raporu’nda Erdoğan Aktaş, konukları Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı/Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, ABD Jackson Laboratuvarı İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz, Dahiliye ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner ile koronavirüsle mücadelede son durumu ve yeni normali konuştu.

         

        BAKMADAN GEÇME