Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Hayatın İçinden - 5 Ekim 2019 (Diyadin İrtegün, Ali Rıza Nebioğlu, Sema Gür)

        1) Şırnaklı Diyadin İrtegün. Henüz 13 yaşında. Zor bir coğrafyada, silahların gölgesinde büyüdü. Ancak çok sevdiği, düşlerini kurduğu futboldan hiç vazgeçmedi. Sabah okula gitti, akşam meşin yuvarlağın peşinden koştu. Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi UYAFA tarafından fark edildi. Genç futbol yeteneği, Ciner Grubu’nun desteklediği UYAFA projesi sayesinde İspanya’da yapılacak Uluslararası Futbol Turnuvası’na katılmaya da hak kazandı. UYAFA projesiyle düşleri gerçeğe dönüşen Diyadin İrtegün’ün Şırnak’tan İspanya’ya uzanan başarı öyküsü Hayatın İçinden’de...

         

        2) Trafik kazasında oğlunu kaybeden Ali Rıza Nebioğlu, hayatının geri kalanını çocukların mutluluğuna adadı. Balat’ta çocuklar için 3 katlı bir aşevi açtı. Sabah akşam kazanlar kaynıyor, yemekler pişiyor. Tekne tamirinden kazandığı parayı çocuklara harcayan Nebioğlu, limanla aşevi arasında geçen hikayesini Hayatın İçinden’e anlattı.

         

        3) 38 yaşında bisiklete binmeyi öğrendi, rengârenk giyinen kadınlarla birlikte başlattığı Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 15 ülkeye yayıldı. Sadece kendi hayatını değil, başka kadınların hayatını da değiştirdi. Kadın ve bisiklet hareketinin öncüsü olan 24 yıllık tarih öğretmeni Sema Gür bu serüvenini Hayatın İçinden’e anlattı.

         

        BAKMADAN GEÇME