Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Mehmet Akif Ersoy ile 5. Gece - 29 Aralık 2023 (Mehmet Fatih Kacır, Yusuf Kıraç, Prof. Dr. Arif Karabeyoğlu, Tuva Cihangir Atasever ve Alper Gezeravcı)

        Astronotlar nasıl seçildi? Tarihi projenin yol haritası nasıl çizildi? Tarihi projeye nasıl hazırlandı? Neler hissediyor? Uzaylıların varlığına inanıyor musunuz? Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonunun hikayesi ne? Şimdiye kadar hangi eğitimleri tamamladı? Uzaya gidecek astronot nasıl seçildi? Kaç başvuru yapıldı? Uluslararası Uzay İstasyonu nasıl bir yer? Delta V kurumu uzay teknolojileri alanında hangi çalışmaları yapıyor? Üniversite öğrencilerinin uzaya ilgisi ne durumda? Uzay çalışmalarına neden önem veriyoruz? Uzayda gerçekleştirilecek bilimsel araştırma ve deneyler neler? Astronot olmak ilk Türk astronotların çocukluk hayali miydi? Türkiye'nin Ay'a yolculuğu nasıl gerçekleşecek?

        5. Gece'de Mehmet Akif Ersoy soruyor; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet F. Kacır, Yusuf Kıraç, Prof. Dr. Arif Karabeyoğlu, Türkiye'nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı ve Astronot Tuva Cihangir Atasever yanıtlıyor.

         

        BAKMADAN GEÇME