Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV 22 gün oldu! Tokat'ta kaybolan Evrim hâlâ bulunamadı

        Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan Dilek-Burhan Atış çiftinin 2 çocuğundan büyüğü olan 3 yaşındaki Evrim Atış, 10 Temmuz Salı günü sabah saatlerinde kayboldu. İddiaya göre Evrim, Yenisu Köyü Yaylası'ndaki çadırdan hayvanları suya götürmek için ayrılan babaannesi Satı Atış'ın peşinden gitti. Torununun peşinden geldiğini gören babaanne Satı Atış, çocuğu çadırda annesi Dilek Atış'a bıraktı. Evrim'i çadıra götüren ve en son çadırın önünde kardeşi Satı Atış (1.5) ile oynarken gören Dilek Atış, ahıra girdi. Bir süre sonra dönen Satı Atış, torununun çadırda olmadığını fark etti. Çevrede aranan Evrim, bulunamayınca aile, komşulardan yardım istedi ve jandarmaya haber verildi. İhbar üzerine yaylaya, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Arama çalışmalarına komando birlikleri, JAK, AFAD ve UMKE ekipleri katıldı. Arama çalışmalarında, hassas burunlu iz takip ve kadavra köpekleri de kullanıldı. 

        AFAD ve jandarma ekipleri, 22 gündür kayıp olan küçük Evrim'i arama çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalara, Jandarma Arama Kurtarma arama köpeği "Mavi" de destek veriyor. Ancak günlerdir süren arama çalışmalarında küçük Evrim'e ait hiçbir iz bulunamadı. 

        Evrim'in kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturmada çelişkili ifadelerde bulunan anne Dilek Atış ve baba Burhan Atış tutuklanmıştı. Geniş çaplı yürütülen soruşturmada, jandarma ekiplerinin bazı kişilerin daha ifadesine başvurduğu öğrenildi.

         

        BAKMADAN GEÇME