Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Moda Fashionist, Moda ve Teknoloji, Ezra-Tuba Çetin beginning, giyilebilir teknoloji ve moda

        2006'dan bu yana Paris ve Milano gibi modanın başkentlerinde hazır giyim ve couture koleksiyonlarını sunmakta olan Ezra -Tuba ÇETİN, couture markaları "ezra+tuba Atelier"in İlkbahar/Yaz 2015 Couture koleksiyonunu moda severlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

        20 Kasım Perşembe günü saat 20:00'da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek olan defileyi 3 gün sürecek olan "Fashionist" Abiye, Gelinlik ve Damatlık Fuarı takip edecek.

        İlkbahar/Yaz 2015 koleksiyonlarında, giyilebilir teknolojiyi yaratmak ve kendi tasarımlarına akıl katabilmek amacıyla Intel Ar-Ge Merkezi'nde akıllı çiplerle geliştirilen tasarımlar yaratan Ezra-Tuba Çetin, yakın gelecekte günlük hayatımızın içerisinde yer alacak “Giyilebilir Teknoloji” ile Türkiye’de bir ilke imza attılar.

        EZRA-TUBA, INTEL VE ASUS iş birliği ile hayata geçirilen “Moda ve Teknoloji” projesinin son ayağı olan “BEGINNING” koleksiyonundaki her parça özel olarak tasarlanıp, teknoloji ile birleştirilerek yeniden yorumlandı. Özel dokuma kumaşlar ile ipek ve taş işleme detaylardan oluşan koleksiyonun tasarım aşamasının ardından el işlemelerinin uygulanması 6 ay sürdü. Defilede, bir kelebeğin kanat çırpmasıyla tüm dünyanın değişebileceği ve geleceğin teknoloji ile şekillenip modanın da bu dönüşüme ayak uyguracağı vurgulandı. Koleksiyonda yer alan bazı parçalar ise INTEL akıllı çip desteği ile hareket eden, vücut ısısını ve hava durumunu algılayan geleceğin teknolojik kıyafetleri şeklinde tasarlandı.

        Ezra-Tuba Çetin: “Hayata geçirdiğimiz “BEGINNING” koleksiyonu ile “Moda ve Teknoloji” yolculuğumuzun başlangıcı olan tasarım hikayemizi anlatıyoruz”

        2015 İlkbahar-Yaz sezonu için hazırladıkları “BEGINNING” koleksiyonu ile teknoloji des-tekli tasarımlarının başlangıç hikayesini anlatan ünlü Türk modacılar Ezra-Tuba Çetin, koleksiyon ile ilgili olarak şunları söyledi: “Artık tasarım süreçlerimizde ileri teknoloji kullanıyoruz. Tasarımlarımızda bize ilham kaynağı olan her anı, her mekânı, her objeyi yakalayıp anında çizgilerimize yansıtıyoruz ve bu bizi farklı kılıyor. Intel ve Asus ile başlattığımız iş birliği sonucunda “Moda ve Teknoloji”nin hayatımızın ne kadar içinde olduğunu bir kez daha vurgulamış olduk. Biz tasarımlarımızda teknolojiden hiçbir zaman vazgeçemiyoruz. Defilede Asus Zenfone telefonlarla hazırlanan viral videolar ise youtube ve televizyon kanallarında yayınlanmaya hazırlanıyor. INTEL ve ASUS ile teknolojiyi hayatımızın her anına yerleştirdik, gelecek projelerimizle birlikte her anımızı paylaşmak ve üretmeye devam etmek istiyoruz”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ