Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şehirden kaçıp ıssız adaya yerleştiler

        Arif HÜR /HT GAZETE

        İngiltere’de hotel işletmecisi Karyn ve Boris von Engelbrechten, 3 oğulları ile birlikte Güney Pasifik’te tsunami tehlikesi altında olan ve bu yüzden birçok kişinin terk ettiği Tonga Ada Krallığı’na bağlı Fofoa Adası’na yerleşti. Tonga’ya bağlı 176 adanın yalnızca 52’sinde yerleşim birimleri bulunuyor ve Fofoa ise ıssızlığı ile biliniyor. İngiliz Channel 4 Televizyonu, yaşadıkları şehir hayatından bıkarak buraya yerleşen aileyle görüştü. 8 yıldır burada yaşadıklarını ve çok mutlu olduklarını söyleyen Karyn, “Çocuklarımın şehirde değil, tabiatta yetişmesini istedim” dedi. 70 bin sterline mal olan ve adanın tepesine kurdukları evde yaşayan aile, yiyecek almak için botlarıyla 3 saatlik bir yol gidiyor ya da balık avlayarak ateşte pişiriyor. Jack, Luca ve Felix adındaki çocuklar ise adadaki hayatlarından şimdilik memnun görünüyor. 13 yaşındaki Jack, adadan uzak bir başka adada eğitim almaya başladı.

        SOĞUKTAN KAÇMIŞLAR

        Çift, “İngiltere’de yaşadığımız bölge, kışları çok soğuktu. Yazları da pek iç açıcı değildi. Önce Yeni Zelanda’ya ardından da Tonga’ya yerleştik. Buranın iklimi bize ve çocuklara iyi geldi. Yağmur suyu içiyor ve evde kullanıyoruz”

        ÇOCUKLARINIZLA ISSIZ ADAYA YERLEŞİR MİSİNİZ?

        Biz de ünlülere sorduk: Çocuklarınızla ıssız adada yaşar mıydınız?

        ‘ÖYLE HAYAT MI OLUR?’

        Hakan Ural: Yok be kardeşim, öyle bir hayat mı olur? Orada hayat mı geçer? Allah’ın dağında ne işim var? Çocuklarım için de böyle bir yaşam kesinlikle istemezdim. Bu aile için de söyleyebileceğim tek bir şey var: Allah yardımcıları olsun.

        ‘GELECEK BİLİNMEZ’

        Gamze Özçelik: Issız adaya yerleşmek çok cesurca bir karar. Ailenin bu kararını hiçbir şekilde yargılayamayız. Şu andaki Gamze çocuğunu ve pılını pırtısını toplayıp kesinlikle şehri bırakıp adaya yerleşmez ama gelecek yıllar ne gösterir bunu bilemeyiz.

        ‘PHUKET OLABILIR’

        Ece Erken: Ailenin şehirden uzaklaşma kararını çok anlamlı buluyorum. Doğal yaşam benim için de olmazsa olmazdır. Sağlıklı yaşamayı ve doğayı çok sevmemden ötürü ben de ileride eşim ve çocuğumla birlikte Phuket’e yerleşip doğayla iç içe bir yaşam sürmek isterim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ