Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi 3 Kedimle kardeş gibiyiz

        Ekin TÜRKANTOS / HT CUMARTESİ

        Bensu SORAL Röportajı

        Ablanın yolundan gidiyorsun. Oyunculuğu çok mu istedin?

        Ablamın ne kadar yoğun olduğunu görüyordum. Onun için hiç aklımda oyunculuk yoktu. Onunla takıldığım için yönetmenlerle, yapımcılarla tanışmıştım. Menajeriyle de aramız iyiydi, bir gün bana “Seninle iş yapalım. Tecrübe edinirsin” dedi. Haftanın 3 günü çalışıp okula da giderim diye düşünüp başladım. Çok hoşuma gitti. Her anlamda besleyici. Şansım açık olduğu sürece gelen teklifleri değerlendirmeye karar verdim.

        Ve bu yola adım attın...

        Evet, çok da keyif aldım. İlk dizimden sonra diş teli taktırdım ve iki dizi çekip bir süre dizilere ara verdim. Çünkü tellerimle iş yapmak istemedim. Konuşurken beni çok zorluyor, mimiklerimi kısıtlıyordu. Algım sürekli tellerime gittiği için bir ara dönem oldu.

        Artık Hollywood yıldızları da tel takıyor...

        Ama ben görüntüden ziyade zorlamasından şikâyetçiydim. Çünkü teller her hafta sıkılıyor ve yara yapıyor. O dönem okulu da dondurduğum için bazı dizi ve reklamlara grafik tasarımlar hazırladım.

        Aslında şanslısın, işin hem mutfağında hem de ön planındasın...

        Kesinlikle öyle. Dizide olmayacağıma karar vermiştim ama bu iş geldi. Görüşmeler yapıyorduk. “Dizide tellerin olsun. Telli bir kızı oyna. Hareketlerini kısıtlamak zorunda kalma” dediler. “O zaman olur” dedim. Önceki dizilerde hep elimle kapatıyor, ağzımda tel yokmuş gibi konuşmaya çalışıyordum. Bir de tiklerim oluşuyordu. Halbuki telli bir kızın tikleri vardır. Şimdi öyle bir sıkıntım yok, yönetmenimiz de çok yardımcı oluyor.

        Ne kadar daha takacaksın telleri?

        2 ay kaldı. Aslında tel tedavim bitti ama yönetmenimiz kalmasını istiyor, biraz daha karaktere hizmet etmesi için. Neyse ki bitiyor çünkü uzun bir yoldu.

        Bu işe bulaştığına göre kendine güveniyorsun demek ki...

        Hemen eğitim almaya başladım ve eğitimim sürüyor. Onlar da terapi gibi geçiyor.

        Ablan seni çok eleştirir mi, yönlendirir mi?

        Hepsini yapıyor. Motivasyonumu artırmak için benim fark etmediğim şeyleri söylüyor.

        Gelelim yeni dizine ve Aslı karakterine...

        Aslı, üniversitede psikoloji bölümünde okuyan bir genç kız. İdealist, kültürlü bir anne-babası var. Hayatı başarmak üzerine kurulu. Mantıklı düşünen biri. Ailesine yardımcı. Romantik bir kız. Aşk yaşamak istiyor. Âşık olduğunda da tamamen kalbiyle hareket ediyor.

        Aslı sana yakın bir karakter mi?

        Bazı yanları çok yakın. Ben de mantığımla hareket ederim. Bazen “Bensu kalbini dinle” diyorum. Aslı bu konuda benden cesur. İkili ilişkilerde kalbini dinleyebiliyor, bense full mantık.

        Canlandırdığın rollerden öğrendiğin olur mu?

        Aslı’nın duygusal olması güzel bir şey. Kız açık, kafasında soru işareti kalmıyor. Ben genelde içime attığım için daha yorucu. Şimdi onu öğreniyorum. Yani aslında ne hissediyorsam yaşayabilirim.

        Twitter’da adın kedi velisi, kaç kedin var?

        3 kedim var. Biz 3 kardeş yaşıyoruz, ikisi bizimle. Biri de annemlerle yaşıyor. Her gün kapımıza gelen 2 kediye de bakıyoruz. Çok duygusalım onlara karşı. Bu yüzden ablam ve çevremden eleştiri aldım. “Onlar bebek değil, hasta olacaksın” diyorlar. Bunu kırmaya çalışıyorum. Tüm hayvanları seviyorum ama kedinin yeri ayrı.

        İleride böyle bir misyonun olmasını ister misin?

        Çok isterim. Bu yüzden de adımı değiştirmiyorum. İleride barınaklar ya da sokak hayvanları için yararlı bir şeyler yapmayı çok isterim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ