Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Göz altı morluklarından nasıl kurtuluruz?

        Dilek Birgen ile güzellik sırları...

        Sanmayın ki belirli bir yaş üstünün sıkıntısı göz altı morlukları... Her yaş grubunda görülebiliyor. Yorgun, uykusuz ve yaşlı görünmenin müsebbibi... Bazı göz altı morlukları kalıtsal, bazılarıysa yapısal. Özellikle çukur gözlerde, göz altlarına düşen gölgeler daha da koyu gösterebiliyor. Göz çevresindeki kan damarlarının cilde yakın olması, dolaşımdaki bozukluk, kanın toplanmasına sebep oluyor.

        Yorgunluk, stres, uykusuzluk, sigara, alkol, kirli hava göz altı morluklarının daha belirginleşmesinin en büyük nedeni... Kansızlık ve alerjik rahatsızlıklar da göz altı morluklarına sebep olabiliyor. Cildin soluk görünmesine yol açan kansızlık nedeniyle cilt altındaki damarlar daha belirgin hale geliyor. Göz altında ve çevresinde dolaşımı hızlandırıcı, hücre yenileyici yeni nesil kozmetik ürünler, morluklar üzerinde olumlu sonuçlar yaratabiliyor. Dermaroller ile uygulanan botanik kök hücre ekstratları ve biyopeptidler de koyu renk halkalardan ve torbalardan kurtulmaya yardımcı oluyor. 5-6 seanslık mezoterapi de olumlu sonuçlar yaratıyor.

        Farklı bir yöntem de Erbium Lazer’le uygulanan resurfacing tedavisi. Uzman Doktor Serpil Özyılmaz, bu uygulamada göz kapaklarının lokal anesteziyle uyuşturulduğunu ve iyileşme sürecinde 4-5 gün kızarıklık ve hafif ödem oluşabildiğini söylüyor. 1 ayın sonunda deri normal rengini alıyor. Tek seferlik bir uygulama yeterli oluyor. Fraksiyonel lazer tedavisi de uzmanlar tarafından gözaltlarında kullanılabiliyor.

        Bu tedaviyle morlukların rengi açılıyor ve deri altındaki bağ dokusu zenginleştirilerek cildin kalınlaşması dolayısıyla morlukların görünümünün azalması sağlanıyor. Yarım saat süren bu tedavide hafif bir yanma hissi ve 3-4 gün kızarıklıkla pullanma görünebiliyor. Toplamda 1’er ay arayla 3 seansta tedavi bitiriliyor. Lekeyi ve damarlanmayı azaltıp derinin kollajenini artıran Q-switched, Pulsed Dye Lazer ve karbondioksit lazerler gibi farklı lazerler de var. Dolgu tedavisi, göz altı derisinin inceliği ve yağ dokusunun kaybı nedeniyle oluşan morluklarda işe yarayabiliyor. Hyaluronik asit dolgusu veya yağ dolgusu faydalı olabiliyor. Ancak bu yöntemlerin hangisinin kişiye uygun olduğuna, işinin ehli bir dermatolog karar vermeli ve yine bir doktor tarafından uygulanmalı. Yoksa gözaltlarımı yaptırayım derken güzelliğinizden olabilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ