Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Mardinli Hatice umudunu söyledi

        Kurthan DEMİR/İSTANBUL

        Mavi Gezegen'i bu kadar güzel anlatan olmamıştı Mardin'in Derik ilçesinde yer alan Göktaş Ortaokulu'nda öğretmenlik yapan Boğaziçi Caz Korosu'nun eski solisti İpek Alkaç ve 7. sınıf öğrencisi Hatice Çelik'in birlikte söylediği "Mavi Gezegen" adlı şarkının videosu sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor. İpek öğretmenin gitar çalarken görüntülendiği videoda, 13 yaşındaki Hatice isimli ortaokul öğrencisi de şarkısını söylüyor. Söz ve müziği Yavuz Durak'a ait olan şarkıyla gündeme gelen öğretmen ve öğrencisi Habertürk'e konuştu.

        Boğaziçi Caz Korusu'nun sosyal medya hesabından "Karanlık günlere inat umut dolu bir mesaj" diyerek paylaştığı şarkının videosunda öğretmen İpek Alkaç'ın, "Hatice hayallerinden bahsetti bugün bana, müzik okumak istiyor. Bu yetenekli kız hayal kuruyor ve hep gülümsüyor. Ben bugün yeniden doğdum. Ve iyi ki buradayım dedim, iyi ki Hatice'yi tanıdım" mesajına da yer verildi.

        Henüz 2 yıllık müzik öğretmeni olan 25 yaşındaki İpek Alkaç, Mardin merkezden görev yaptığı okula gidebilmek için her gün 50 km yol gidiyor.

        Öğretmen olup ataması yapılınca 2 yıl boyunca solistlik yaptığı Boğaziçi Caz Korosu'ndan ayrılarak Mardin'e gitmiş. Alkaç'ın sesiyle herkesi büyüleyen Hatice ile tanışması ise tamamen bir tesadüf.

        Alkaç, Hatice ile tanışmalarını ''Salı günü sınıfta 'Mavi Gezegen' şarkısını söylüyorduk Hatice de arkadaşlarıyla birlikte derse katılmış. Sınıf şarkıyı söylerken Hatice'nin olduğu taraftan çok güzel bir ses geldi. Kalabalığın arasında güzel sesiyle kendisini fark ettirdi. Sınıf şarkıyı söylerken ben o tarafa gittim ve yeni bir yüz olduğunu gördüm. Sonra Hatice'ye şarkıyı tek başına söyler misin diye sordum. O tek başına söylerken sesinin güzelliği ve berraklığını görünce bir video çekip arkadaşlarımla paylaşmak istedim'' sözleriyle anlattı.

        AİLESİNİ İKNA ETMİŞLER

        Hatice'nin, sözü ve bestesi Yavuz Durak'a ait olan şarkıyı bir kere de öğrendiğini anlatan Alkaç, ''Şarkıyı bir kere dinledikten sonra çok güzel bir şekilde söylemeye başlayınca ben de gel bir video çekelim dedim. Okulun oradaki bakkalın önünde bir video çektik. Video yayıldıktan sonra çok fazla destek ve tebrik mesajları geldi. Hala çok heyecanlıyım" diye konuştu. Hatice'nin müzik eğitimine devam etmek istediğini öğrendiğinde çok mutlu olduğunu belirten İpek Alkaç, ''Ben yeteneği olduğunu görünce müzik ile ilgili bir gelecek düşünüp düşünmediğini merak ettim. Güzel Sanatlar Lisesine gitmeyi düşünür müsün dediğimde anlatmaya başladı. Diyarbakır'daki öğretmenleri de aynı şeyi söylemiş hatta ailesini de ikna etmişler Güzel Sanatlar Lisesi'ne devam etmesi için. Bu da çok mutlu etti beni. Eğer böyle bir şey olmasaydı ben de ailesine ulaşıp konuşmayı düşünüyordum'' dedi.

        MÜZİK ÖĞRETMENİ OLMAK İSTİYORUM

        Hatice Çelik, Diyarbakır Kazım Karabekir Ortaokulu'nda 7. sınıf öğrencisi. 12 kardeşten sekizincisi. Ailesini ziyaret etmek için gittiği Mardin'de yaşadıklarını şu sözlerle aktardı: ''Mardinliyim ama okula gitmek için Diyarbakır'da ağabeylerimde kalıyorum. Tatillerde köye gidip ailemi ziyaret ediyordum. Bağlar'da da sokağa çıkma yasağı başlayınca 1 haftalığına Derik'e gittik. Orada arkadaşlarımla misafir olarak derse girdiğimde de İpek öğretmenle tanıştık ve bana bu şarkıyı öğretti.'' Şarkı söylemeyi çok sevdiğini, beğenilerin kendisini mutlu ettiğini söyleyen Hatice Çelik, "En çok türkü söylemeyi seviyorum. Türküleri de ayırt etmeden hepsini de seviyorum. Müzik öğretmeni olmak istiyorum. Diyarbakır'daki öğretmenlerim de İpek öğretmen gibi sesimin güzel olduğunu Güzel Sanatlar Lisesi'ne gitmem gerektiğini söylediler. Ben de müzik öğretmeniolmak istiyorum.'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ