Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        Selin ÖZAVCI / GAZETE HABERTÜRK

        21.05.2016

        Forum İstanbul, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için gerçekleştirilecek Müzik Günü’nde, Can Bonomo ve Dalganabak sahnede olacak.

        ■ Tek eliyle harikalar yaratan piyanist Nicholas McCarthy, saat 21.00 itibarıyla Zorlu PSM’de.

        ■ Arsu Sahne, Bahar Konserleri kapsamında saat 18.00 itibarıyla piyanist Ozan Küçük ve keman sanatçısı Ceren Türkmenoğlu performansına ev sahipliği yapacak.

        ■ Mehmet Erdem, sürpriz düetler ve cover şarkılardan oluşan bir konserle saat 21.00’de Leyla Gencer Opera Sahnesi’nde.

        İZMİR - SELÇUK

        ■ Varilfest kapsamında glam müziğin son Türkiye temsilcisi Nikki Wild’ın DJ performansıyla Necati ve Saykolar ardından festivalin ev sahibi Hayko Cepkin sahnede olacak.

        NEVŞEHİR

        ■ Cappadox Festivali’nin bugün dolu dolu... Bezirhane Sahnesi saat 19.00’da gitarın efsane isimlerinden Kaki King’i, 21,00’da çellist ve besteci Adam Hurst’ı ağırlayacak. Festivalin diğer sahnesi Uçhisar Kale’de ise 21.00’de udi, şarkıcı ve besteci Dhafer Youssef sahne alacak.

        ADANA

        ■ M1 Adana AVM’de her cumartesi gerçekleşen Müzik Burada konserleri, bugün 17.00 ve 20.00’de Diskoloji ile devam edecek.

        22.05.2016

        ■ Dünyaca ünlü kontrbas sanatçısı Avishai Cohen’in projesi ‘Avishai Cohen ile Bir Gece’yi İstanbullu hayranları için saat 20.30’da İş Sanat’ta sunacak. İstanbul Opera Orkestrası Yaylı Sazlar Solistleri’nin Avishai Cohen Trio’ya eşlik edeceği etkinlik sanatçının özgün bestelerini içeren renkli bir repertuvara sahip.

        ■ Rock müziğin başarılı ismi Kaan Tangöze, 19.30 itibarıyla Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde olacak.

        ■ Oyuncu Ceyda Yücesan, solist Emre Turanlı ve gitarist Utku Burak, saat 22.00’den sonra Jazzlı Sözlü Muhabbet ile Mask Live Club’ta.

        İZMİR- SELÇUK

        ■ Varilfest’in son gününde yüksek müzik temposunun yerini sakin ve huzurlu bir performans alacak. Akşam saatlerine doğru DJ Görkem Eylem festival katılımcılarına eşlik edecek.

        23.05.2016

        ■ Türkiye’nin ilk tam donanımlı Kistik Fibrozis Tanı ve Tedavi Merkezi için, Zuhal Olcay ve Sinema Senfoni Orkestrası saat 21.00’de Zorlu PSM’de sahne alacak.

        ■ Glam rock müzikali Hedwig the Angry Inch, trans şarkıcı Hedwig ve orkestrası Angry Inch’in dünya turnesini konu ediyor. 20.30’da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi sahnesinde.

        ANKARA

        ■ Gesualdo Consort Amsterdam, saat 20.30 itibarıyla CerModern’de Hollandalı barok dönem bestecilerinin eserlerini seslendirecek.

        24.05.2016

        ■ Gesualdo Consort Amsterdam konseri bu kez İstanbul’da... Topluluk saat 20.30’da Deniz Müzesi’nde.

        ANKARA

        ■ Siya Siyabend, 21.00’de IF Performance Hall sahnesinde olacak.

        ■ Sibel Köse Quintet, 20. Uluslararası Ankara Caz Festivali kapsamında saat 20.00’de Çayyolu Güven Sağlık Kampusu’nda.

        ■ Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, şef Orhun Orhon yönetimindeki periyodik konserle, saat 20.00’de CSO Konser Salonu’nda olacak. Viyolonselde Cansın Kara, kontrabasta Emre Erşahin var.

        ■ Erimtan Müzesi Konser Salonu, Müzede Müzik-Salı Konserleri kapsamında 20.30 itibarıyla arp sanatçısı Özlem Başabak ve keman sanatçısı Hasan Niyazi Tura konserine ev sahipliği yapacak.

        25.05.2016

        ■ Gülay, yeni albümü Gri Şarkılar ile ilk kez 21.30’da garajistanbul sahnesinde olacak.

        ■ Şenay Lambaoğlu Feat İlhan Şeşen konseri 21.00 itibarıyla Dorock XL sahnesinde izlenebilecek.

        ■ Coop saat 22.00 itibarıyla Faik Şardağ’ın albüm lansman konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Ece Demirci’nin piyano resitali, saat 20.00 itibarıyla Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

        ANKARA

        ■ Sevilen isim Kalben, ilk albümünden şarkılarla 20.00’den sonra IF Performance Hall ‘de.

        ■ 20. Uluslararası Ankara Caz Festivali kapsamında, İlham Gencer ft. İpek Dinç Yüce konseri saat 20.00’de Samm’s Bistro sahnesinde izlenebilir.

        ■ Berkay, 21.00’den sonra Jolly Joker Ankara sahnesinde olacak.

        ■ Mozarthaus Sanat ve Konser Evi,saat 20.00’de piyanist Yeşim Gökalp’in J.S. Bach Piyano Konçertoları konserine ev sahipliği yapacak.

        26.05.2016

        ■ Tibet Ağırtan, saat 22.00 itibarıyla KatsSahne’de dinleyicileriyle buluşacak.

        ■ ‘Vive l’Amour! Yaşasın Aşk!’ temasıyla bir araya gelen dinamik ve enerjik ikili Ayşe Sicimoğlu ve M. Mustafa Arabacı, geniş repertuvarlarından özenle seçtikleri parçalarla saat 20.00’de Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde.

        ■ ‘Beyoğlu’nda Yaşıyoruz, Beyoğlu’nu Yaşatıyoruz’ mottosuyla düzenlenen BeyoğluFest kapsamında, saat 20.00’de Şevval Sam ve Kurtalan Ekspres The Mekan sahnesinde olacak.

        ■ Ezel Salık, 22.00 itibarıyla Mask Live Music Club sahnesinde.

        ■ Gökçe Kılınçer, saat 22.00’de KadıköySahne’de olacak.

        ■ Yüzyüzeyken Konuşuruz, sevilen şarkılarıyla saat 22.00’de Coop sahnesinde olacak.

        ANKARA

        ■ Önder Focan ve Şallıel Kardeşler’in projesi Funkbook, 20. Uluslararası Ankara Caz Festivali kapsamında saat 20.00’de Samm’s Bistro sahnesinde olacak.

        27.05.2016

        ■ Solist Stuart Staples’ın etkileyici sesinin de etkisiyle, melankoliyi müzikle aktaran grup Tindersticks, 21.00’de Zorlu PSM'de olacak,

        ■ Garanti Caz Yeşili: Caz Ağacı konserleri kapsamında Gitar Ustaları anılmaya devam ediliyor. Cem Tuncer, Ayşe Gencer, Ece Göksu, Elif Çağlar, Kağan Yıldız, Ferit Odman ve Vedat Özdemiroğlu; Wes Montgomery için saat 22.30 itibarıyla Salon İKSV sahnesinde olacak.

        ■ Sezonun ilk festivallerinden Spaceland Festival, 16.00 itibarıyla Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşecek. Sahnedeki isimlerse: pop, R&B ve elektronik müziği bir araya getiren Eva Simons, Tony Junior’ın yanı sıra Mari Ferrari, Kaan Gökman, Yağız İnce, Cem Seçkin, Burak Yeter, Orhun Araslı, Cenker Şimşir ve Erencan Çiftçi olacak.

        ■ Mercan Dede, ‘Secret Tribe’ projesiyle saat 23.00’ten sonra Borusan Müzik Evi’nde olacak.

        ■ Kloster sahnesi saat 23.00’ten sonra elektronik müziğin ünlü ismi Valentino Kanzyani performansına ev sahipliği yapacak.

        ■ BeyoğluFest kapsamında Model grubu Jolly Joker sahnesinde olacak.

        ■ Türker İnanoğlu Maslak Show Center, saat 20.30 itibarıyla piyano sanatçısı Fazıl Say’ın konserine ev sahipliği yapacak. ■ Melis Danişmend, saat 19.00’dan sonra 60 Metrekare’nin ‘Müzik Boğaz’dan Gelir’ teknesinde.

        ■ Şef Hakan Şensoy yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası, 20.00’de sanatseverlerin karşısında olacak.

        ■ Rap müziğin başarılı ismi Ceza, 23.00’te garajistanbul sahnesinde.

        ■ Yinnon Muallem & Guy Mintus Feat. Elif Çağlar konseri, saat 20.00’de Akbank Sanat sahnesinde gerçekleşecek.

        ■ Kamuran Akkor ve Korosu Gazino Gecesi, saat 20.00 itibarıyla KatsSahne’de...

        ■ Dorock XL sahnesi saat 22.00 itibarıyla Kalben konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Golden Horn Brass topluluğu, ‘Rüzgar Gibi Geçti’ isimli konserle saat 20.00’de Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahnede olacak.

        ANKARA

        ■ Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu ve Hüsnü Arkan saat 18.30’da ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisi sahnesinde bir araya gelecek.

        ■ Keçi Akustik sahnesi saat 22.00 itibarıyla Nilsu konserine ev sahipliği yapacak.

        İZMİR

        ■ Aydilge, sevilen şarkılarıyla saat 23.00’ten sonra Ooze Venue’de olacak.

        VİZYON

        ‘X-Men: Apocalypse’ ile dönüyor

        Evrenin ilk ve en güçlü mutantı Apocalypse, ölümsüz ve yenilmez olur. Binlerce yıllık uykusundan uyandığında bulduğu dünya, onu hayal kırıklığına uğratır. Kendine mutantlardan güçlü bir takım oluşturur. İçinde Magneto’nun da bulunduğu takımın amacı insanoğlunu yok etmek ve Apocalypse’in saltanat sürebileceği bir dünya hazırlamak.

        İşler sarpa sarıyor ‘Başımın Belası’

        Öğretim görevlisi Andrew, hayatını kaybeden ünlü müzisyen Hunter Miles’ın biyografisini yazmak isteyince müzisyenin eşi Hannah’nın yaşadığı kasabaya giderek ondan yardım ister. Ancak Hannah da aynı amaçla çalışmaya başlamıştır bile ve bilgilerini paylaşmaya istekli değildir....

        'Annemle Geçen Yaz'

        Brezilya’daki aile ve sınıf meselelerini ele alan filmde Val, işini ciddiye alan bir hizmetçidir. Kızı Jessica’yı yetiştirmeleri için Brezilya’nın kuzeyindeki akrabalarının yanına bırakan Val, Sao Paulo’da zengin bir ailenin yanında sevgi dolu bir dadı olarak çalışmaktadır. Jessica, 13 yıl sonra annesini ziyarete geldiğinde, ortaya sorunlar çıkacaktır.

        Onlar aslında 'İyi Adamlar'

        1970’ler Los Angeles’ında, şanslı ama sakar özel dedektif Holland March ve dikkatli araştırmacı Jackson Healy bir gizemi çözmek için bir araya gelir. Birlikte herkesin aradığı ve önemli bir sırrı saklayan kayıp kızı bulmaları gerekmektedir.

        SERGİ

        ikinci sergi mekânını 26 Mayıs’ta Dolapdere’de açacak. Mekânın açılışı, Franz Ackermann, Haluk Akakçe, Autoban, Ayşe Erkmen, Bernard Frize, Isaac Julien, Sarah Morris, Shirin Neshat, Eva Rothschild, Tomás Saraceno, Ebru Uygun’un eserlerinden oluşan Yüzey ve Ötesi sergisiyle gerçekleşecek. 30 Temmuz’a kadar görülebilecek sergide yer alan resim, heykel ve video alanında üretilmiş yapıtlar, izleyicileri yüzeyin ötesinde bir görsel yolculuğa davet ediyor.

        ■ Resim ve Heykel Müzeleri Derneği tarafından özgün baskının yaygınlaştırılması amacıyla organize edilen 5. Uluslararası Özgün Baskı Yarışması’nda seçilen eserlerin yer aldığı sergi, Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açıldı. Japonya’dan Arjantin’e kadar pek çok farklı ülkeden 300’e yakın sanatçının katıldığı baskı yarışmasında son derece geleneksel tekniklerden en ileri dijital tekniklere kadar farklı süreçlerde üretilmiş özgün eserler yer alıyor. Sergi 7 Haziran’a kadar görülebilir.

        ■ Türkiye’de bir ilk olan ve şizofreni konusunda toplumsal farkındalık yaratmayı hedefleyen Görmezden Gelmeyelim - Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni sergisi İstanbul ve Ankara’nın ardından İzmir’de ziyaretçilerle buluşuyor. Sergi 20 Haziran’a kadar Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gezilebilecek.

        ■ İş Sanat İzmir Galerisi, Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. Geçmişin üretim tekniklerinin geleceğin olanaklarıyla buluştuğu tasarımların olduğu yaratıcı zihinlerin işleri 17 Haziran’a kadar izlenebilir.

        ■ Meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek isteyen sanatçı Özge Günaydın, “Kansere Göğüs Ger” isimli heykel sergisini anlamlı bir organizasyonla açıyor. Shangri – La Bosphorus otelin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek organizasyonda birçok önemli isim bir araya gelecek. Sergiden elde edilecek gelir, İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bünyesinde kurulmuş olan ve 26 yıldır bilimsel ve toplumsal faaliyetlerle hizmet veren Senoloji Derneği’ne (memebilimi) bağışlanacak.

        MÜZİK

        Rock müziğin ilham veren kadınlarından... ‘Patti Smith’

        İlk kez 1999'da İstanbul Caz Festivali kapsamında, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde karşımıza çıkan Patti Smith’in, söylediği şarkıya ara verip elindeki defterden (belki de kitaptı) okuduğu şiirin ne olduğunu hatırlamak çok zor. Ne var ki onun, binlerce kişi üzerinde bıraktığı; naif duruşuyla tezat, güçlü etkiyi unutmam mümkün değil. (O döneme ait haberlere göz attığımda İstanbul Caz Festivali kapsamındaki konser mekânlarından biri olan Asmalımescit Babylon için ‘İstanbul’un yeni kültür-sanat mekânı’ olarak söz edilmesi de, ciddi bir nostalji hissi yarattı!) Son kitabı ‘M Treni’ vesilesiyle yazın kabiliyetine bir kere daha hayran olduğum Patti Smith, uzun bir aradan sonra bir kere daha İstanbul’da olacak (2007 iki gece üst üste Babylon’da verdiği konserden sonra). Rock müzik tarihinin şüphesiz kilometre taşlarından biri olarak gururla yerinde duran ‘Horses’ albümünün yayınlanmasının 40. yılı vesilesiyle turneye çıkan Patti Smith çok şanslıyız ki İstanbul’a da uğrayacak (23 Haziran, Zorlu PSM). Eli kalem tutan, 35 yaşını geçmiş bir kadın olarak oldukça kişisel görüşüm; hayatta onun gibi kadınların varlığına tartışmasız, ihtiyacımız olduğu... Her bir satır şiir, şarkı sözü ya da (anlamsız da olsa) bir cümlede ondan alınabilecek ilhamla yazılanları anlamlandırmak mümkün. Zira dirayet ve dirençle örülü hayata dair bir arayıştan tutun da hayatta düşe kalka büyüdüğümüzü hatırlatacak belli belirsiz bir sembole kadar Patti Smith’in yazdıkları son derece cesaret verici. Aynı zamanda zihni meşgul edecek en melankolik ya da karanlık düşünceyi bile olağan bir akışın içine dışına taşmadan yerleştirecek kadar gerçek ve samimi de... Hayatınızın en unutulmaz gecelerinden biri olabilecek bu konserde yer almaya bakın.

        SAHNE PERFORMANS

        Dijital altyapı ve analog yaklaşımın bir arada sunulduğu konsept performanslarıyla müzik sahnemizin en özgün performanslarından HerAnHerŞeyOlabilir, 24 ve 25 Mayıs tarihlerinde Zorlu PSM’de konuk olacak... Gerçeklerle anlaşmakta zorlanan 11 şarkı, bir makineden sesleniş ve analog kliplerin dansı HerAnHerŞeyOlabilir; Gülin Kılıçay, Öyküm Elif Erdoğan ve Mihran Tomasyan’ın performansıyla hayat bulacak. 45 dakikalık ses tiyatrosu, modern hayatın getirileri üzerine pek çok konuyu eleştirel bir şekilde yorumlayacak.

        ■ İş Sanat 16. sezonunu Lizt Alfonso Dance Cuba’nın Cuba Vibra gösterisiyle tamamlıyor. Alfonso’nun 23 yaşında hayata geçirdiği Lizt Alfonso Dance Cuba, bugün dünyanın en seçkin dans toplulukları arasında . Küba müziği tınıları, cha-cha, mambo, rumba, conga, bolero ritimleriyle dolu renkli gösterilerini kaçırmak istemeyenler 27 Mayıs’ı saat 20.30’u ajandalarına not edebilirler.

        ■ 20. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında bugün Köpeklerin İsyan Günü, saat 15.00’te Tatbikat Sahnesi’nde; An, saat 20.30’da Yeldeğirmeni Sahnesi’nde; Vanya, Sonya, Maşa, Spike, saat 20.30’da Tiyatro Pera Eren Uluergüven Sahnesi’nde; yarın Yaşlı Çocuk, saat 18.00’de garajistanbul’da; 23 Mayıs Pazartesi Baba ve Piç, saat 20.30’da Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde; 25 Mayıs Çarşamba Macbeth, saat 20.30’da DT Üsküdar Tekel Sahnesi’nde; Shakespeare’in Bütün Ölümleri, saat 20.30’da Moda Sahnesi’nde izlenebilir.

        HABERDAR OL

        ■ Kadınları spor yapmaya teşvik etmek için düzenlediği sıra dışı etkinlik serisiyle geçen yıl dünya çapında 200 binden fazla kadını harekete geçiren Nike’ın, 5 Haziran saat 09.34’te Caddebostan’da gerçekleştireceği 5K ve 10K’lık NikeWomen Victory Tour koşusunda binlerce kadın Bağdat Caddesi’nde koşacak. Bostancı Sahili’ndeki toplanma alanında başlayıp, Bağdat Caddesi boyunca devam edecek.

        ■ Yaklaşan yaz tatili planları yapılmaya başlanmışken, bir alternatif de Dalyan Club’tan... Kulübün düzenlediği 3 dönemden oluşan yaz okulu programında 1. dönem 20 Haziran-22 Temmuz tarihleri arasında başlayacak. Ana branşlarda tenis ve yüzme bulunan Dalyan Club Yaz Okulu’nda yan branşlarda, sanat, resim, masa tenisi, dans ve drama gibi branşların yanı sıra, anasınıfları için voleybol, mini futbol, satranç, badminton aktiviteleri yer alıyor.

        ■ İskandinav tasarım anlayışından ilham alan Hälsa, İsveç’in dingin doğasını, derin göllerini, uçsuz bucaksız ormanlarının esintisini evinize taşıyor ve sizi sağlıklı bir uykuya davet ediyor. Doğadan ilham alan tasarımlara Hälsa, Penelope ve Mudo Concept mağazalarında ulaşabilirsiniz

        TATİL

        ■ Ibiza’nın en eğlenceli, şık ve avangart beach club’ı olarak tanınan Blue Marlin Ibiza, Bodrum’a geliyor! Mandarin Oriental Bodrum’da açılacak olan mekân hareketli yaşam tarzları nedeniyle deniz keyfini, dinlenmeyi, lüks yemek deneyimini ve gece hayatının eğlencesini birlikte yaşamak isteyenlerin tercihi olacak. Blue Marlin Ibiza Bodrum’da yer alacak 5 yıldızlı restoranda çağdaş Akdeniz mutfağıyla birlikte en iyi kokteyller ve ferahlatıcı içecekler sunulacak. Dünyanın en tanınmış sanatçıları ve DJ’leri performanslarıyla burada huzurlarda olacak...

        ■ İstanbul’da şehrin merkezinden ayrılmadan kısa bir tatil için seçenekler arasında Swissôtel The Bosphorus İstanbul’un Pürovel Spa & Sport açık havuzunun restoranı Oasis de yer alıyor. Bahardan yaza geçerken rahat etmenizi sağlayacak ısıtmalı havuz, yazın sıcak günlerinde de ferahlatacak. Güneş ve havuz keyfini müzikle buluşturmak isteyenler içinse özel DJ’lerin

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ