Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam BARAN’LA BRYZA SUADA’DA EVLENDi

        ABD'deki Hudson Enstitüsü'nde 'terör ve suikast' senaryolarının tartışıldığı toplantıyı düzenleyen Zeyno Baran, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matthew Bryza'yla dün akşam Suada'da düzenlenen törenle dünya evine girdi.

        İstanbul Kuruçeşme'deki Suada'da düzenlenen düğün töreni için hazırlıklar saatler öncesinden başladı. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, tekneyle adaya götürülen iki eğitimli köpekle bomba araması yapıldı.

        Düğün için Suada'nın 450 kişilik davet alanının hazırlandığı öğrenildi. Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II ile ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na yeni atanan Dr. Sharon Weiner da davetliler arasındaydı. Töreni basın mensuplarının takip etmesine izin verilmedi.

        Düğün töreninden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bryza, "Türkiye'yi çok seviyorum. Burada olduğum için çok mutluyum. Hayatımın önemli bir anı. Bu anı birçok ülkeden önemli insanlarla paylaşıyorum. Burada olmak çok güzel" dedi.

        Arkadaşları şahitlik yaptı

        Bakü-Tiflis-Ceyhan projesi üzerinde çalışırken tanışan çift, kıyafetlerinde Türk markalarını tercih etti. Baran, gelinliğini Vakko'dan satın alırken, saç ve makyajını kuaför Erdem Kramer üstlendi. 270 davetlinin katıldığı nikâh, saat 21.30'da kıyıldı. Gelinin şahitliğini anneannesi Fatma Aliye Agar, arkadaşı Serra Kretschmer ve Hakan Ferhatoğlu, damadın ise üç arkadaşı yaptı. Çiftin Boğaz'ı çok sevdikleri için nikâhı Suada'da yapma kararı aldıkları öğrenildi.

        Çift davetiyelerinde hediye yerine eğitime muhtaç kız çocuklarına yardım edilmesini, bu kapsamda Milliyet gazetesinin ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin yürüttüğü "Baba Beni Okula Gönder" kampanyasına katkıda bulunulmasını istemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ