Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Adalet Ağaoğlu ve Osman Can'a yumurtalı saldırı!

        ''Yetmez Ama Evet'' Platformunun panelinde kendilerine söz hakkı verilmesini isteyen bir grup, yazar Adalet Ağaoğlu ve Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı Osman Can'ın da aralarında bulunduğu panelistlere yumurta fırlattı.

        Taksim Square Otel'deki ''İstanbul Paneli''nde Adalet Ağaoğlu ve Osman Can'ın konuşmasının ardından ''Öğrenci Kolektifleri'' üyesi olduklarını söyleyen bir grup, kendilerine söz hakkı verilmesini istedi.

        Ancak toplantının sonunda konuşabilecekleri söylenen gruptakiler, bunun üzerine ellerindeki yumurtaları panelistlere doğru fırlattı. Fırlatılan yumurtalardan bazıları Ağaoğlu ile Can'a isabet etti.

        Yaşanan arbedenin ardından dışarı çıkarılan gruptakiler, bir süre sonra tekrar salona girmek istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri bu kişileri engelledi.

        Otelin dışında basın açıklaması yapan gruptakiler, daha sonra buradan ayrıldı.

        Panelin moderatörü Avi Haligua, AA muhabirine yaptığı açıklamada, panelde niye ''Yetmez ama evet'' dediklerini açıklamak üzere 35 konuşmacı bulunduğunu, bu nedenle panel sürerken salondakilere söz hakkı verme gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

        Haligua, yaşananları, gittikçe hırçınlaşan sürecin bir parçası olarak gördüklerini ve provokasyona yönelik olduğunu değerlendirdiklerini kaydetti.

        Bu antidemokratik yaklaşımı tasvip etmenin mümkün olmadığını dile getiren Haligua, uzun yıllardır insan hakları ve demokratikleşme adına mücadele eden Adalet Ağaoğlu'nun, hayatında ilk kez böyle bir olaya maruz kaldığını ve bunun çok acı olduğunu kaydetti.

        Haligua, gruptakilerin polis tarafından gözaltına alınmasını kendilerinin engellediğini ve olayın ardından panelin planlandığı gibi devam ettiğini sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ